Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 29 juni 2004

* GETUIGENOPROEP ZWARE MISHANDELING
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks één uur raakte een 25-jarige man uit Kruisland ernstig gewond nadat hij op het Hofplein was mishandeld. De 25-jarige man liep met een aantal vrienden vanaf het Stadhuisplein in de richting van het Pompenburg en werd hierbij gevolgd door een man. Op het zebrapad werd het slachtoffer neergeslagen door deze man.
De dader, een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel, rende vervolgens weer terug naar het Stadhuisplein, waar hij korte tijd later door gealarmeerde politiemensen werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een ernstig verwarde indruk maakte. Het 25-jarige slachtoffer raakte buiten bewustzijn en werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar werd geconstateerd dat hij een schedelbasisfractuur had opgelopen. Hij verkeert nog steeds in coma.
De recherche van district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen van deze ernstige mishandeling dan wel naar mensen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* MEISJE MAAKT VAL VANUIT RAAM
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond zes uur maakte een zesjarig meisje een val vanuit haar kamer op de tweede verdieping van een woning aan de Breedveldsingel. Het meisje was in een onbewaakt ogenblik op haar bureau geklommen en door een openstaand uitzetraam gevallen. Personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond bracht het slachtoffertje naar het Erasmus Medisch Centrum, waar het meisje ter observatie werd opgenomen.


* VERDACHTEN INBRAAK HORECAGELEGENHEID AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagavond kort voor middernacht in de Burgdorfferstraat drie jongens (14, 16 en 17 jaar) en een 45-jarige man, allen uit Rotterdam aan. Het viertal had kort daarvoor ingebroken in een horecagelegenheid aan de Vuurplaat, waarbij een sigarettenautomaat werd gestolen. Politiemensen stelden, naar aanleiding van een inbraakmelding, een onderzoek in en hielden de verdachten op signalement even later aan. De sigarettenautomaat werd in beslag genomen, alsmede een schroevendraaier, die tijdens de fouillering van de inbrekers werd aangetroffen. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagavond tussen kwart over zeven en kwart voor negen een radarsnelheidscontrole op de Spinozaweg. Van de 538 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers namen 110 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/uur.


* DRIE AANRANDERS IN TREIN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagavond om kwart over elf werden op het Centraal Station twee Rotterdammers en een Spijkenisser, in leeftijd variërend van 19 tot 23 jaar, aangehouden. Het drietal had in een trein, ter hoogte van het station Alexander, een achttienjarige meisje uit Delft aangerand. Het meisje waarschuwde de hoofdconducteur, die collega's van de Spoorwegpolitie alarmeerde. Op het Centraal Station werd het drietal uit de trein gehaald en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het politiebureau Oost.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half acht vond voor een woning in de Riebeekstraat een schietpartij plaats. Hierbij raakte een negentienjarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer had, om nog onduidelijke reden, onenigheid gekregen met een eveneens negentienjarige man uit Rotterdam. Tijdens de woordenwisseling werd de man in zijn buik geschoten. Hij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De negentienjarige verdachte werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het vuurwapen werd in beslag genomen, De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek naar de schietpartij in.