DESSO DLW

Thuisvoordeel voor Oranje tijdens halve finale Euro 2004?

Nederland-Portugal wordt gespeeld op Nederlandse grasmat

Oss, 29 juni 2004 - Heel Nederland kijkt met spanning uit naar morgen, als Nederland de halve finale speelt tegen thuisland Portugal in het José Alvalade stadion.
De grasmat, het zogenaamde DD GrassMaster-systeem, werd geleverd door Desso DLW Sports Systems uit Oss.

Tijdens een recente inspectieronde kende UEFA vijf sterren toe aan het Alvalade stadion, de thuisbasis van Sporting Lissabon. Dit stadion behaalde de maximumscore dankzij de architectuur, de akoestiek en de kwaliteit van de grasmat.
Alle 50.000 zitplaatsen worden overdekt door een innovatieve dakconstructie. Door het speciale ontwerp van het stadion was een gewoon natuurgrasveld geen optie. De gesloten hoeken en de constructie van het dak bemoeilijken de luchtcirculatie en bijgevolg een goede grasgroei. Daarom werd gekozen voor het DD GrassMaster-systeem, een natuurgrasveld dat versterkt wordt met 20 miljoen kunstgrasvezels. Dankzij dit systeem kan Nederland zijn wedstrijd spelen op een mooi groen en egaal veld.

Na Euro 2004 kan men, dankzij de goede akoestiek en het versterkte veld, in dit stadion ook concerten en andere evenementen organiseren. Op die manier is de bouw van dit nieuw stadion financieel verantwoord. Volgend jaar vindt in het José Alvalade de finale van de UEFA Cup plaats.

Over het DD GrassMaster-systeem:
20 miljoen kunstgrasvezels worden door een computergestuurde machine 20 cm diep in een natuurlijke grasmat geïnjecteerd. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels. De kunstgrasvezels maken 3 % uit van het hele voetbalveld en verankeren de graszoden tot een zeer stabiel en vlak veld.
Wereldwijd spelen en trainen 200 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden. DD GrassMaster is een gepatenteerd product van Desso DLW Sports Systems.

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen viekante meter kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdkantoor in Oss en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.