Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 29-06-2004

Verkeersongeval met letsel
VEENHUIZEN - Dinsdagmorgen omstreeks 08.00 uur reed een 68-jarige man uit Oosterwolde met zijn auto over de Laan Weldadigheid. In een bocht raakte hij in de linkerberm waarna hij in de sloot terechtkwam en de auto op de zijkant tot stilstand kwam. Omdat het er aanvankelijk ernstig uit zag werd naast de brandweer en de ambulance ook de traumaheli gewaarschuwd. Nadat de man uit de auto bevrijd was bleek hij licht gewond en werd per ambulance naar het WZA overgebracht.

Auto's opengebroken
VRIES - In de nacht van maandag op dinsdag werden vijf auto's opengebroken aan de Lottinge. In alle gevallen werd de radio weggenomen.

EMMEN - In Parc Sandur werden twee auto's opengebroken aan de Toermalijndreef en één aan de Robijndreef. Ook hier werden de radio's weggenomen.

Winkelkraken
ZUIDLAREN - In het afgelopen weekend werd een poging tot inbraak gedaan in een winkel aan de Stationsweg. Er werd niets weggenomen. In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een andere winkel aan de Stationsweg. Daar werd drank en geld weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.

Poging tot oplichting
VRIES - Dinsdagmorgen werd bij twee woningen aan de Tienkampen aangebeld door een ongeveer 40-jarige man met een stevig postuur en een verzorgd uiterlijk. Hij vroeg de 84 jarige en 86-jarige bewoonsters om de pincode van hun bankpas. Die kreeg hij niet waarop hij vertrok.

Bromfietser beledigt agent
EMMEN - Agenten zagen vanmorgen een bromfietser over de rijbaan van de Boermarkeweg rijden terwijl daar een verplicht fietspad langs de weg ligt. De 21-jarige bestuurder uit Klazienaveen werd gecontroleerd waarbij hij geen bromfietscertificaat kon tonen. Tijdens het gesprek werd de man agressief en beledigend naar de agenten. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden op de rijbaan, het negeren van rood licht, een opgevoerde bromfiets en belediging van een agent.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl