Vlaamse overheid

Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, Adelheid Byttebier, heeft vandaag de zes laureaten bekend gemaakt in het kader van de 4de editie van de ondernemingswedstrijd Mensvriendelijk Bedrijf 2004.

SKF Logistics Services is dit jaar naar voren geschoven als de organisatie (binnen de categorie "profit - 51/250 werknemers") met de meest inspirerende maatregelen die leiden tot een evenwichtige combinatie tussen arbeid, gezin, zorg en vrije tijd. Het accent lag dit jaar ook op de oudere werknemer. Niet enkel vanuit economisch standpunt, maar ook en vooral vanuit de welzijnsinvalshoek, hebben bedrijven er alle belang bij om hun oudere werknemers lang en gelukkig in dienst te houden.

De meest mensvriendelijke KMO 2004, Accountantskantoor Noëth-Ringoot/Syneton (Mechelen) krijgt een UNIZO-prijs en is tevens laureaat in de categorie profit - 5-50 werknemers. Vier andere organisaties werden eveneens als laureaat bekroond:

- Duni NV (Hoogstraten)

- VIVA-Socialistische Vrouwen Vereniging (Brussel)
- RVT Lindelo (Lille)

- Provinciebestuur Limburg (Hasselt)

Mensvriendelijke bedrijven zijn trendsetters. Het zijn organisaties die verrassend uit de hoek durven komen om de balans tussen werk en leven beter in evenwicht te brengen voor al hun medewerkers. Een investering die zichzelf terugverdient, want tevreden werknemers presteren nu eenmaal beter. Een win-winsituatie voor werknemer én werkgever.

De winnaars van de vorige edities (Du Pont de Nemours, Borealis Polymers en het Virga Jesseziekenhuis) getuigen van het bedrijfseconomisch en maatschappelijk belang van mensvriendelijk ondernemerschap.

Het is belangrijk dat deze organisaties andere bedrijven, beleidsverantwoordelijken en de publieke opinie wijzen op de mogelijkheden om werk en leven te combineren. Minister Byttebier roept mensvriendelijke ondernemingen, KMO's, gemeente- en provinciebesturen en social- profitorganisaties ook dit jaar op om te getuigen hoe ze wel-zijn op de werkvloer brengen.

Alle laureaten krijgen een trofee en mogen het logo een jaar lang gebruiken in hun communicatie. Bovendien wint de hoofdlaureaat een advertentie van een halve pagina full color in Job@ en kan deze gratis deelnemen aan het buitenlands Human Resources-Congres van HR-Square. De overige vijf laureaten winnen een advertentie van een kwart pagina.

De minister dankt alle organisaties die dit jaar deelnamen, de jury-leden en de mediapartners Job@, HR Square, UNIZO en Welsiwaar.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - gsm 0475/894925
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be