Ingezonden persbericht


Mededeling voor de pers, 29 Juni 2004

Jellinek wil bijsluiter cannabis

De Jellinek is van mening dat het hoge THC-gehalte in cannabis en eventuele problemen die uit het cannabisgebruik voortvloeien vooral bestreden moeten worden door coffeeshops te verplichten een bijsluiter toe te voegen aan de cannabisproducten die zij verkopen.

Een verplichte bijsluiter voor cannabis zou mogelijk gemaakt kunnen worden door het aantal gedoogcriteria uit te breiden. Aan de huidige AHOJ-G criteria (geen Affichering, geen Harddrugs, geen Overlast, geen verkoop aan Jeugdigen, Geen verkoop van meer dan 5 gram per dag) zouden twee nieuwe criteria toegevoegd moeten worden: verplichte productinformatie en deskundig personeel.

Productinformatie en voorlichting

Coffeeshophouders moeten goede informatie geven bij de producten die ze verkopen. In deze informatie moet ingegaan worden op de risico's van cannabis, maar ook op het THC- en teergehalte.

Deskundig personeel
Daarnaast moeten er voortaan eisen worden gesteld aan het personeel dat in coffeeshops werkt. Zij moeten bij controle altijd kunnen aantonen, dat zij een cursus over cannabis hebben gevolgd. De cursus zou moeten ingaan op warenkennis, omgang met klanten, voorlichtingsvaardigheden, signaleren van problematisch gebruik, enzovoorts.

Een en ander staat te lezen in een notitie die de Jellinek onlangs heeft uitgebracht.

Met de notitie hoopt de Jellinek een bijdrage te leveren aan de discussie over het verbeteren van het cannabisbeleid en aan het oplossen van de huidige knelpunten daarin.

De volledige tekst van de notitie vindt u op www. Jellinek.nl

Klik op banner of kijk bij persberichten

Meer informatie kunt u inwinnen bij:

Roel Kerssemakers

Jellinek Preventie

Telefoon: 020 408 77 75 of 06 539 11 567


---- --