Ingezonden persbericht


Ingezonden persbericht

Oranje speelt halve finale op Nederlands gras

Het kan haast niet meer mis gaan voor Oranje. Het gras in het stadion José Alvalade in Lissabon waarop Oranje komende woensdag de halve finale tegen Portugal speelt, komt uit Nederland. Het stadion kampte een aantal maanden vóór het EK-voetbaltoernooi met problemen rond de kwaliteit van de grasmat. Een drietal bedrijven uit Nederland loste die problemen voor de Portugezen op en legde een perfecte grasmat neer.

Het gras waarop de halve finale wordt gespeeld, is veredeld door de Royal Barenbrug Group uit Oosterhout/Nijmegen. In samenwerking met het bedrijf Hendriks Graszoden selecteerde Barenbrug een grasmengsel dat voldoet aan de extreme condities in Portugal. Hendriks Graszoden kweekte de graszode en bracht het vervolgens per koelwagen naar Portugal. ,,En daar is de mat met een speciale techniek in het stadion gelegd", vertelt Christiaan Arends, grasveldspecialist van Barenbrug.

Als derde Nederlands bedrijf participeert Desso uit Oss. Desso voorzag de grasmat van kunstgrasvezels. Dit om de mat te verstevigen. Ongeveer drie procent van de mat bestaat uit kunstgrasvezel, de rest is gewoon natuurgras.

Over Barenbrug

De Royal Barenbrug Group is een familieonderneming met als kernactiviteiten plantenveredeling, zaadproductie en de wereldwijde marketing van graszaden en zaden van voedergewassen. De Groep realiseert een omzet van circa 150 miljoen euro met ruim 530 medewerkers, 20 vestigingen in 12 landen op 5 continenten. Op 7 juni ontving Barenbrug het Predikaat Koninklijk tijdens de viering van haar 100-jarig jubileum.

Noot voor de redactie (