Politie Drenthe

Woensdagmorgen 30-06-04

Assen 30-06-2004

Man aangehouden wegens valse brandmelding
EMMEN Agenten hebben dinsdagavond een 45-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding. De politie kreeg rond 23.30 uur een melding van een brand aan de Dr. K.D. Schonfeldstraat. Volgens de melder kwam er rook uit de woning. Toen brandweer en politie bij de woning aankwamen bleek het vals alarm. De verdachte, die onder invloed verkeerde, werd ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval letsel
PESSE Een 46-jarige fietser uit Beilen (die op het Schapenmeer fietste) verleende dinsdagavond geen voorrang aan een 79-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoogeveen (rijdend op de Molenhoek). De fiets raakte behoorlijk beschadigd. De fietser is met onbekend letsel naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen vervoerd.

Politie vordert rijbewijzen in van hardrijders
ERM Een 54-jarige bestuurder van een personenauto uit Emmen heeft dinsdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. De verdachte reed over de N34 bij Erm met een snelheid van 168 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan.
Agenten hebben eveneens het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige man uit Klijndijk. Hij reed met zijn personenauto 166 km/uur op de N34. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

11 processen-verbaal tijdens snelheidscontrole
MEPPEL De politie heeft tijdens een snelheidscontrole aan de Leonard Springerlaan tegen diverse personen een proces-verbaal uitgeschreven. In totaal reden zeven bestuurders te hard, twee droegen geen gordel en twee personen belden niet handsfree in de auto.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdag 12.30 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. info@politie-drenthe.nl