Politie Zuid-Holland-Zuid

30/6 Hoeksche Waard

30-06-2004 - Persberichten district III

DIEFSTAL
OUD-BEIJERLAND Met de aanhouding van een viertal jongens (variërend in leeftijd van 15 tot 20 jaar) uit Oud-Beijerland, heeft de politie het onderzoek naar de diefstal van enkele tientallen kratten bier uit een verenigingsgebouw aan de Langeweg in de nacht van 11 op 12 juni jl, afgerond. Twee jongens, 15 en 17 jaar, zijn na hun aanhouding op 29 juni in verzekering gesteld.

GEEN GORDEL
s GRAVENDEEL Dinsdagmiddag 29 juni hebben 13 automobilisten een bekeuring gekregen omdat zij geen gordel droegen. Gedurende twee uren werden 30 automobilisten gecontroleerd op de Hendrik Hamerstraat.

POLITIEMAN ZINGT MET GEVOEL VOOR ROEMENIË
DEN HAAG - Politieman Gerard Mouwen heeft samen met pianist Arjan Dekkers het initiatief genomen om een CD op te nemen met zestien gevoelige luisterliedjes. De opbrengst van de CD met de titel Gevoelens, die in september uitkomt, zal volledig ten goede komen aan de Stichting Helpende Politiehanden van de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Het geld zal besteed worden aan een vakantiehuis voor de kinderen van het Roemeense stadje Baia Mara.

Vorig jaar mei is tijdens een benefietconcert van de stichting Helpende Politiehanden al een groot bedrag opgehaald ten behoeve van een zogenaamde laparoscoop, een medisch instrument voor een plaatselijke arts, waar op andere wijze niet aan te komen bleek. Op dat moment hebben Gerard Mouwen en Arjan Dekkers besloten hun muzikale talenten in te zetten voor dit doel.

De musici kwamen zeer onder de indruk van de ecologische ramp die zich tijdens het communistische bewind in het stadje Baia Mara heeft voltrokken. De ramp is het gevolg van de exploitatie van uraniummijnen en is vergelijkbaar met de kernramp in Tsjernobyl. Veel inwoners van de stad, waaronder veel kinderen lijden aan stralingsziekten. In het vakantiehuis, in de buurt van Sighisoara, kunnen de kinderen beter geholpen worden als zij een aantal weken in de schone berglucht doorbrengen.

Gerard Mouwen is zijn muzikale carrière gestart op 12-jarige leeftijd en is klassiek geschoold. Hij bespeelt diverse blaasinstrumenten en het slagwerk en kreeg klassiek zangles van Paul Bindels en Mariëtte Bastiaansen. In 1997 nam hij in samenwerking met Arjan Dekkers en het Nederlands politieorkest een CD op getiteld: The other side waarop onder andere musicalnummers staan. Gerard heeft in zijn passie voor muziek, een balans ontwikkeld tussen klassieke-, kerkelijke- en lichte muziek. In oktober 2002 trad Gerard, samen met de zangeres Louise Runtu, op in een eigen theaterprogramma in theater De Uitstek te Zwijndrecht, waarmee hij die avond het duo 2music vormde. Nu wil Gerard graag zijn donkere stem inzetten voor de Stichting Helpende Politiehanden.

Arjan Dekkers studeerde compositie arrangeren aan het Rotterdams Conservatorium bij Ruud Bos en Rob Pronk. Hij schreef veel liedjes en muziekstukken voor onder andere het theater maar ook voor diverse orkesten. Ook was hij in 1997 als producent / componist / arrangeur betrokken bij de CD The other side van Gerard Mouwen en begeleidde hem op piano bij diverse concerten. Arjan heeft meegewerkt aan een CD met symfonische filmmuziek door het Bulgarian Symfony Orchestra en is betrokken bij enkele composities van het Nederlands Politieorkest. Een door de wol geverfde muzikant en componist die zijn passie voor muziek op allerlei fronten nu al heeft bewezen.

Noot redactie (