Politie Limburg-Zuid

Hennepkwekerijen aangetroffen

Heerlen-Hoensbroek 30-06-2004 - De politie die aanwijzingen had dat op diverse locaties in Heerlen en Hoensbroek hennep werd gekweekt ging op dinsdag 29 juni 2004 dan ook op deze locaties controleren.

In een woning aan het Sponserf in Heerlen vond de politie een hennepkwekerij met totaal ruim 175 hennepplanten. In een woning aan het Fossielenerf werd een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 240 hennepplanten. Daarnaast lag er een hennepoogst te drogen van bijna anderhalve kilo. Ook kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteitsvoorziening was geknoeid (Essent werd ingeschakeld).

In een andere woning aan het Fossielenerf vond de politie een hennepkwekerij met ruim honderd hennepplanten. Ook hier vermoedde de politie geknoei met de elektriciteitsvoorziening waarop Essent erbij werd gehaald.
In een woning aan de Hunzestraat in Heerlen vond de politie een hennepkwekerij die reeds was geoogst. Er lag bijna vier kilo hennepoogst te drogen.

Bij controle in een woning aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek vond de politie een hennepkwekerij met ruim 110 hennepplanten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners / hennepkwekers. Uiteraard ontmantelde de politie in alle gecontroleerde woningen de hennepkwekerijen (in beslagname van alle apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc.).