Politie Zaanstreek-waterland


21:49 29-JUN-04
LOC: KROMMENIE, LEONIDEN

Hennepkwekerij in woning

De politie heeft een hennepkwekerij van 40 planten aangetroffen in een woning. Er was niemand in de woning aanwezig. De politie was ter plaatse geroepen door de benedenburen van de woning wegens wateroverlast. Alle planten en apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. De huurder zou al enige tijd in het buitenland vertoeven en de woning voor die tijd hebben onderverhuurd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van degene die de kwekerij heeft opgezet en onderhouden.

00:48 30-JUN-04
LOC: PURMEREND

Veelpleger wil langere straf

Een gedetineerde veelpleger heeft alsnog twee tasjesroven bekend, omdat hij een langere straf wil. Dit heeft hij geschreven in een brief aan zijn "adoptieagent". De veelpleger zit een straf van vier maanden uit, maar hij vindt dit te weinig om van zijn verlangen naar drugs af te komen. Door deze nieuwe feiten te bekennen hoopt hij een langere straf te krijgen. Beide feiten zouden in 1999 zijn gepleegd. De aangiften zullen worden opgezocht, waarna de verdachte over de feiten zal worden gehoord.
Veroordeelden, die bekend staan als veelpleger, worden bij hun in vrijheidstelling "geadopteerd" door een politieman of vrouw uit het wijkteam van de wijk waarin de veelpleger woont. Dat wordt ook aan de veelpleger bekend gemaakt. De adoptieagent houdt zijn doen en laten zoveel mogelijk in de gaten om te voorkomen dat hij weer opnieuw in de fout gaat.

02:13 30-JUN-04
LOC: PURMEREND, HOUTTUINEN

Wasdroger in brand

Een wasdroger op de zolder van een woning was door onbekende oorzaak in brand geraakt. De brandweer had het vuur echter zo snel onder controle, dat de schade beperkt bleef tot rook- en roetschade. Er werd niemand gewond. De stichting Salvage heeft zich over de geschrokken bewoners ontfermd.

07:47 30-JUN-04
LOC: PURMEREND, ZAMBEZILAAN

Motorrijder gewond na voorrangsfout

Een 42-jarige motorrijder uit Purmerend werd met vermoedelijk rugletsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een personenauto. Het slachtoffer reed achter een busje, dat bij een kruising links voorsorteerde. Daarna stopte het busje om een tegenligger voor te laten gaan. De motorrijder haalde het busje echter links in en sloeg links af. Daarop werd hij door een uit tegenovergestelde richting komende personenauto aangereden.

11:18 30-JUN-04
LOC: VOLENDAM, JULIANAWEG

Compressor gestolen

Vanaf een bouwterrein werd afgelopen avond of nacht een compressor gestolen. Het bouwterrein was afgesloten met hek en hangslot, maar dit werd verbroken. Ook de compressor was met een disselslot afgesloten, maar ook deze werd opengebroken. De compressor moet daarna met een auto met trekhaak het terrein zijn afgereden. Het betreft een compressor van het merk Ingersol Rand. De compressor is grijs van boven, wit van onderen en is voorzien van het bedrijfslogo "VKB Hoorn".


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-300604


29-30-JUN-04
ZAANDAM, DIVERSE LOCATIES

Vijf drankrijders

Afgelopen dinsdag en woensdag werden in Zaandam vijf drankrijders aangehouden. Op de Prins Bernhardweg werd dinsdagochtend om zes uur een 39-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had ruim twee keer de limiet overschreden. In de nacht van dinsdag op woensdag werden op de A7 en de Thorbeckeweg drie drankrijders aangehouden. Alledrie hadden zij twee keer zoveel drank op als toegestaan. Op de Thorbeckeweg werden tussen halféén en halftwee 's nachts 34 bestuurders gecontroleerd. Woensdagochtend werd, op de Burcht in Zaandam, een vijfde alcomobilist betrapt. De 36-jarige bestuurder had bijna anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt. Zij kunnen rekenen op boetes van minimaal E220 tot E 390.

29-30-JUN-04
PURMEREND, GEDEMPTE WHERE/TILBURYPLEIN

Onder invloed

Een 31-jarige man uit Purmerend werd dinsdagavond aangehouden wegen het rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Gedempte Where rijden en zetten de man aan de kant voor een nadere controle. De bestuurder bleek anderhalf keer zoveel drank op te hebben als toegestaan. In de nacht van dinsdag op woensdag werd op het Tilburyplein opnieuw een drankrijder van de weg gehaald. Een 59-jarige Purmerender had maar liefst tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Het was niet de eerste keer dat de man met drank op achter het stuur zat. Vorig jaar had de man zijn rijbewijs al een keer in moeten leveren wegens het rijden onder invloed. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

15:45-17:45 29-JUN-04

DEN ILP

Met 84 km per uur door de bebouwde kom

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp werd dinsdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 84 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. De meeste weggebruikers hielden zich overigens keurig aan de snelheid. Slechts drie procent van alle bestuurders, uit beide richtingen, reed te hard.


---- --