ANNO

Minister Van der Hoeven ontvangt eerste Anno vakantieboek

Persbericht 30 juni 2004

Den Haag - Vandaag heeft mevrouw Van der Hoeven, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, het eerste Anno vakantieboek ontvangen. Anno is een nieuwe instelling die Nederlanders op onconventionele en laagdrempelige wijze meer historisch bewust wil maken. Het vakantieboek staat dan ook boordevol verhalen, puzzels, strips en tips die allemaal iets met de geschiedenis van Nederland te maken hebben.

Anno richt zich specifiek op de grote groep mensen die wel latent interesse in geschiedenis heeft, maar daar nog niets mee doet. Met het vakantieboek wil Anno vooral gezinnen met kinderen bereiken. Daarom deelt Anno in de maand juli 100.000 vakantieboeken uit aan Nederlandse gezinnen die op vakantie gaan. Zo zullen boeken worden uitgedeeld op Schiphol, in CenterParcs, op familie mini-cruises en bij opstapplaatsen van busreizen.

Het vakantieboek is gemaakt voor het hele gezin. In het boek vindt de lezer onder meer een vakantie-ganzenbord, het vakantie familie-album van oud minister Hans Dijkstal en anderen, een column van Floortje Dessing van Yorin Travel, een kleurplaat, een stripverhaal, een geschiedenisquiz, een verhaal over de geschiedenis van de Kip caravan en nog veel meer.

Over Anno
Anno wil geschiedenis dichterbij brengen voor een breed publiek. Anno laat zien dat het verleden leeft in het heden. Zo wil Anno een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie over onze identiteit.
Naast het vakantieboek heeft Anno een website en komt het met een tweemaandelijkse krant, reizende tentoonstellingen en organiseert het de Week van de Geschiedenis die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 7 november. (z.o.z.)


---

Noot voor de redactie,