Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 30-06-2004

Verkeerscontrole
GIETEN - Woensdagmorgen werd in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat een controle gehouden op het vrachtverkeer. Vanaf de N33 en N34 werden 14 vrachtauto's naar het terrein van gemeentewerken in Gieten geleid en daar verder gecontroleerd. Eén chauffeur kreeg een bekeuring omdat hij de rusttijd niet in acht nam. Drie chauffeurs kregen een bekeuring omdat hun voertuigen te zwaar beladen waren, in twee gevallen moest ter plaatse een deel van de lading worden afgeladen.

Gestolen bromfiets terecht
MEPPEL - Op 24 juni jl. deed een 54-jarige vrouw uit Meppel aangifte van diefstal van haar bromfiets. Die was weggenomen vanuit de fietsenstalling bij een bedrijf aan de Ezingerweg. Vandaag werd een 18-jarige jongen bij zijn woning in de gemeente de Wolden aangehouden. Hij bekende de diefstal en deed afstand van de gestolen bromfiets. Hij had de bromfiets vorige week gestolen omdat hij de laatste bus had gemist en niet naar huis wilde lopen. Daarna had hij de bromfiets maar gehouden.

Ongeval met letsel
EMMEN - Woensdagmorgen in alle vroegte reed een 18-jarige jongen uit Noord-Sleen met zijn auto over de Slenerweg. Hij week daar uit voor een overstekende kat en botste daarbij tegen een boom. De auto kwam door de klap op de kop tot stilstand. De bestuurder werd per ambulance naar het SZE overgebracht maar kon later met enkele snijwondjes en kneuzingen naar huis.

Agenten houden alcomobilist aan
HOOGEVEEN - Woensdagmorgen zagen agenten een 37-jarige man uit Hoogeveen over de Tamboerlaan rijden. Omdat de man geen gordel droeg werd hij gecontroleerd. Daarbij roken de agenten aan alcohollucht. Een ademtest wees een alcoholpromillage uit van 1,2. De man kreeg een proces verbaal omdat hij geen gordel droeg en omdat hij teveel alcohol had gedronken

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06 - 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl