Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 op 30 juni 2004


Nunspeet


Zakkenrollers actief

Dorpsstraat

29 juni 's middags

Een 63-jarige inwoonster uit Nunspeet deed aangifte van zakkenrollen. In de omgeving van het postkantoor raakte ze haar portemonnee en een portefeuille uit haar schoudertas kwijt. Ze heeft de diefstal niet gemerkt en ook geen verdachte personen gezien.


Vaassen / Putten

Op de Apeldoornseweg en op de Torenstraat hield de politie extra toezicht op 29 juni. Op de Torenstraat is er met name aandacht voor het negeren van de geslotenverklaring. Het verkeer bleek zich goed aan de regels te houden, niemand werd bekeurd. Op de Apeldoornseweg werden 10 bestuurders bekeurd omdat ze geen gordel droegen.
Ook in Putten werd op 29 juni gecontroleerd op diverse wegen. Bekeurd werd o.a. een bromfietser omdat hij zonder verzekering reed. Ook werden enkele bekeuringen uitgedeeld omdat bromfietsers niet het verplichte fietspad volgden, maar op de rijbaan bleven rijden.


Oldebroek


Op de Zuitderzeestraatweg in Oldebroek werd 30 juni omstreeks 02.32 uur een 31-jarige automobilist uit Oldebroek gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol. Uit de blaastest bleek een alcoholpromillage van 1,1 %. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo

Winkeldiefstal

Een 44-jarige inwoner uit Ermelo werd aangehouden op 30 juni omstreeks 08.51 uur in een winkel aan de burg. Langmanstraat. Hij werd betrapt op het moment dat hij een pakje kauwgum in z'n zak stopte. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo

Harderwijkerweg

Verkeersongeval

30 juni 00.10 uur

Op de Harderwijkerweg wordt momenteel het verkeer in verband met wegwerkzaamheden geregeld middels verkeerslichten. Voor de verkeerslichten stond een drietal auto's te wachten. Een 28-jarige automobilist uit Ermelo zag kennelijk te laat dat de auto's stilstonden. Hij botste achterop de stilstaande auto van een 31-jarige inwoner uit Vlaardingen. Deze schoot weer door tegen de auto van een 26-jarige inwoonster uit Harderwijk.
De 28-jarige Ermeloër en een 26-jarige Ermeloër die naast hem zat werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer verleende assistentie bij de bevrijding van de slachtoffers vanwege beknelling. Een inzittende van één van de andere auto's, een inwoonster uit Ermelo, werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.


Heerde

Op de Zwolseweg en Bonenburgerlaan in Heerde en op de Hezenbergerweg in Hattem werd een snelheidscontrole gehouden op 29 juni. Op de Zwolseweg (50 km) werden 28 bestuurders bekeurd (hoogste snelheid 78 km/uur.). Op de Bonenburgerlaan (30 km) werden 102 bestuurders bekeurd van de 202 die er langskwamen. De hoogste snelheid bedroeg hier 63 km/uur.
In Hattem werden 19 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 50 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan.


--


Nadere informatie:

Politievoorlichter Brandt Keegstra

055 - 548 60 54



---- --