Magnus Holding NV

Magnus Holding rondt ETX-acquisitie af

Magnus Holding N.V. heeft de overname van ETX afgerond. Als eerste bedrijf met een door Microsoft gecertificeerde .NET-ontwikkelstraat, is ETX een voorloper op het gebied van gegarandeerde softwareontwikkeling. De acquisitie zorgt voor een belangrijke versterking van Magnus Holding op het gebied van ontwikkeling en integratie van bedrijfssoftware. In de Magnus-groep kan ETX zich sneller ontwikkelen als specialist in het effectief realiseren van maatwerk- en integratieoplossingen. De acquisitie van het in Rijswijk gevestigde bedrijf brengt het aantal medewerkers van Magnus Holding op ongeveer 200. ETX realiseerde in 2003 een winst voor belasting van 160.000 euro. De resultaten van ETX - dat naar verwachting in geheel 2004 een omzet van 2,0 miljoen euro zal realiseren - worden vanaf 1 juli 2004 in die van Magnus Holding opgenomen.

Naamswijziging in Qurius ETX
Fred Hermans, CEO van Magnus Holding: Wij willen klanten een krachtige propositie bieden waarin bedrijfsverbeteringen en oplossingen centraal staan. Strategische doelstelling voor 2004 is het verder versterken van onze positie in de markt voor bedrijfsoplossingen voor middelgrote bedrijven. De activiteiten en kwaliteiten van ETX sluiten hier uitstekend op aan. Vanwege de gezamenlijke focus op Microsoft-technologie is veel synergie te behalen uit samenwerking tussen ETX en onze werkmaatschappij Qurius. Daarom heet ETX voortaan Qurius ETX. In de zomer van 2004 volgt aanpassing van de huisstijl en materialen.

Transactiedetails
De koopsom wordt voldaan door uitgifte van gewone aandelen B in Magnus Holding N.V. en is deels afhankelijk van de resultaten van ETX in 2004. Initieel zal Magnus Holding 2,3 miljoen aandelen B uitgeven, bij een maximale earn-out komen daar 1,6 miljoen aandelen B bij.

Aandelen
Het totaal aantal uitstaande aandelen Magnus Holding bedraagt na de transactie 41.773.708 (waarvan 21.296.948 genoteerde A aandelen). In verband met deze transactie gaat Magnus Holding met ingang van 1 juli over tot het versnellen van het conversietempo van niet-genoteerde aandelen B in aandelen A, van maximaal 5% naar maximaal 9,9% van het totaal aantal aandelen A per kwartaal. Per 1 juli 2004 is bij de effectenbeurs van Euronext Amsterdam toelating aangevraagd van nog 1.864.850 klasse A aandelen. Dit brengt het totaal aantal benoteerde A-aandelen Magnus Holding op 23.161.798.

ETX
ETX is in 1997 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot specialist in professionele softwareontwikkeling op het Microsoft-platform. Projecten worden veelal uitgevoerd op basis van fixed price, fixed date, fixed functionality, waarbij de door Microsoft gecertificeerde ETX SoftwareStraat®.NET voor optimale ondersteuning van het gehele softwareontwikkeltraject zorgt. Als Microsoft Gold Partner richt ETX zich met name op integrated e-business solutions, waarbij portals en integratie met bestaande informatiesystemen een vooraanstaande rol innemen. In die categorie verkoos Microsoft het bedrijf in 2003 tot finalist tijdens de Worldwide Partner Conference. Achter deze wapenfeiten schuilt een gedrevenheid voor innovatie die voor klanten als Wegener, KPN en PCH Pharmachemie consistent wordt omgezet in succesvolle maatwerkprojecten (www.etx.nl).

Magnus Holding N.V.
Magnus Holding N.V. is een groep in bedrijfsverbeteringen en oplossingen gespecialiseerde bedrijven. Hiertoe behoren naast Qurius ETX ook Qurius en Magnus. Qurius (www.qurius.nl) behoort tot de grootste specialisten in Microsoft Business Solutions en branchespecifieke aanvullingen in de Benelux en is ook internationaal actief via de FAQT Group. Magnus (www.magnus.nl) adviseert en ondersteunt organisaties bij het realiseren van blijvende verbeteringen en innovaties in processen, organisaties en systemen. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Magnus Holding vindt u op www.magnus.com.

Voor meer informatie
Magnus Holding N.V., Caroline Jooren. Telefoon: (035) 699 60 60; e-mail: c.jooren@magnus.com