Gemeente Ede

Gelderland Cultuurland

Gelderland Cultuurland
Gids, website en subsidiemogelijkheid voor culturele projecten

In de periode van 3 juli t/m 5 september 2004 vindt voor de tiende keer de manifestatie Gelderland Cultuurland plaats. De provincie staat dan weer volop in het teken van verrassende, boeiende, originele en spetterende culturele activiteiten. Centraal daarbij staan de uitgave van gidsen en de website ( www.gelderlandcultuurland.nl ) waarin de culturele activiteiten in dit tijdvak worden gepresenteerd. Daarnaast kan een beroep worden gedaan op financiële bijdragen voor nieuwe en bijzondere projecten.

Gids en website
Het gezicht van Gelderland Cultuurland wordt gevormd door de gidsen waarin de culturele activiteiten worden gepresenteerd. De activiteiten in de gemeente Ede vindt u in de gids voor de regio Veluwe/Arnhem. De gids informeert het publiek, maar zet ook aan tot meer bezoek aan culturele activiteiten. Een groot publiek heeft inmiddels ook de website www.gelderlandcultuurland.nl gevonden. Op de website is vanaf juni het hele aanbod te vinden, aangevuld met actuele informatie.

Organisaties, die actief zijn op het brede terrein van kunst en cultuur, kunnen zich aanmelden voor gratis opname van hun activiteiten in de gids en op de website. De gegevens, met foto, moeten uiterlijk 29 maart 2004 zijn aangeleverd. Daarbij past het voor de organisatie verantwoordelijke projectbureau wel een lichte selectie toe.

Subsidiemogelijkheid
Daarnaast is het voor organisaties van culturele evenementen mogelijk een beroep te doen op financiële tegemoetkoming voor nieuwe en bijzondere projecten. De tegemoetkoming bedraagt maximaal EUR 2.000,- per aanvraag. Ook daarbij is een selectie van toepassing, waarbij vooral wordt gekeken naar de kwaliteit van het te organiseren evenement.
Sluitingsdatum voor het indienen van subsidieverzoeken is 1 februari 2004. Op de website vindt u onder de knop geef evenement op de voorwaarden en een aanvraagformulier.

Vragen of advies?
Als u behoefte heeft aan advies over uw project, of over de uitwerking ervan, kunt u gerust contact opnemen voor een afspraak. Voor vragen op het gebied van zakelijke en financiële organisatie en/of artistieke inhoud kunt u terecht bij projectcoördinator Jeroen de Jong van de Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland (026) 351 90 29 of jeroen.de.jong@skcg.nl Voor vragen op het gebied van promotie/PR en toerisme kunt u zich wenden tot Jessica Marsman van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (0570) 68 07 33 of j.marsman@gobt.nl.