Ingezonden persbericht

Festival Live Klassiek Amateurs, Park Sonsbeek Arnhem

ARHEM, 20040623 -- Zaterdag 3 juli 2004 12.00-17.00 u Steile tuin, park Sonsbeek Arnhem. Gratis toegang. Klassiek parkconcert door vooral amateurmusici afkomstig uit Arnhem, Utrecht, Tilburg, Haarlem en Delft. Piano, altviool, alle fluiten, klarinet, hobo, hoorn, fagot en zang sopraan in wisselende samenstellingen. Waaronder twee ensembles onder leiding, bestaande uit 12 personen. Live Klassiek is een stichting met een doel.


Om 12 uur wordt geopend door amateurmusici uit Arnhem en omgeving,
fluit, klarinet en piano in diverse combinaties.
Cecile Beernink, Mieke de Bruin, Theo Hermsen, Sabrina Meurs, Giel
Smeets, Liesbeth Voorhoeve.

Aansluitend treden op:
* Pianist Rudolf Herkenhoff Konersmann uit Haarlem met Grieg
* 'Op eigen houtje', Utrecht, vijf fagotten met een heel repertoire.
* Agnes Huinen, pianosolo, Scarlatti, e.a. en in trio met Stefania 'Olafsdottir, altviool en Linda Engels, klarinet met Max
Bruch.
* twee altviolen in duo: Anna Hugadottir en Annegret Mayer-Lindenberg
* I Fanfaroni, Utrecht, 11 blazers, met de serenade van Dvorak,dirigent Hans Vos
* Eveline Mank, sopraan uit Delft die o.a. 'Die Königin der Nacht' van Mozart zingt.
* Tutti Flutti, Utrecht, 12 fluiten, piccolo-, dwars-, alt- en bas-., dirigent René Meulenberg

Festival

Live Klassiek organiseert voor de vijfde keer dit festival.
Niet als eerste doelstelling maar omdat het leuk is voor iedereen.
Op 7 juli 2002 mochten we honderden bezoekers verwelkomen. Aanleiding was een artikeltje in de Gelderlander niet over de cultuur, maar over het verschijnsel dat wij een piano drie hoog op dat gras gingen plaatsen.

Stichting en doel

Drie jaar geleden maakten Janny Schotgerrits, Bassethoorn, Theo Hermsen en Giel Smeets het begin door in de Steile tuin o.a. Mendelssohn te spelen. Sindsdien gingen we in bejaardenhuizen spelen, te hooi en te gras.
Met het festival zoeken we bekendheid om het eerste doel van de stichting te bereiken, namelijk live klassieke muziek, duo of trio, voor mensen die er om vragen. Bejaardenhuizen, verpleeghuizen, serviceflats, familiefeesten, uitvaart, enz.
We zoeken met het festival dus (amateur-)musici en klanten/luisteraars.
In april j.l. is de stichting opgericht. Nu richten we ons tot heel Nederland.
De stichting wordt uitgeverij, met als eerste product, de Kerstmuziek, zie onder.

Projecten

Live klassiek heeft geen subsidie en wil die ook niet. De inkomsten moeten, essentieel, uit de concerten komen, verdiend worden, een garantie voor een serieuze aanpak.
Sinds de stichtingsacte worden de speelbeurten georganiseerd in projectstructuur: Programma samenstellen, instuderen, klanten werven en tenminste vijf keer het zelfde programma in korte tijd uitvoeren. Dat is ons kwaliteitsbeleid.

Project kerstmuziek

Een bijzonder project is de Kerstmuziek, meer dan een uur nonstop instrumentale kerstmuziek door vijf personen. Gebaseerd op bijbelteksten en/of historie. Alle bekende oude kerstliederen, maar ook: Stukje gregoriaans van 800 na chr.. Gevolgd door wat Nikolaus Hermann (1480-1562) daar in de tijd van Lüther van maakte, wat nu Gezang 147 is. Gevolgd door Concerto Noël Allemand, wat Michel Corette daar weer 200 jaar later van maakte, hoog barok.

www.liveklassiek.nl