Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Dressuur clinic Anky van Grunsven tijdens Breda Hippique

Van 1 tot en met 4 juli vindt de derde editie van Breda Hippique plaats op Landgoed De Prinsenhoeve in Breda. Vier dagen lang is dit het centrum van de Nederlandse paardensport.

Op zaterdag 3 juli a.s. zal Anky van Grunsven aan het einde van de dag een clinic verzorgen tijdens Breda Hippique. Deze clinic zal worden gehouden na afloop van de Royal Cosun Marathon van de vierspanwedstrijden en voor aanvang van het Spanjaarsgat concert. In deze clinic zal Anky aan het werk gaan met een bijzondere groep deelnemers: namelijk vierspanmenners. Maar voordat ze aan de slag gaat met de vierspanmenners zal Anky zeer waarschijnlijk de Breda Hippique Junior Club bezoeken en handtekeningen uitdelen aan de kinderen die daar aan het spelen zijn.

Eén van de vierspanmenners die al heeft toegezegd aan de clinic te zullen deelnemen is Werner Ulrich. Werner werd tijdens de WEG in Rome (1998) wereldkampioen bij de vierspannen. Hij traint zijn paarden regelmatig onder het zadel. In het dagelijks leven heeft Ulrich de leiding over de aangespannen afdeling van het Zwitsers nationaal hippische centrum in Bern. Al in 1985 won deze veelzijdige paardenman zijn eerste wereldtitel: teamgoud tweespannen in Sandringham. In 1991 werd hij wereldkampioen bij de tweespannen. Daarnaast heeft hij onafgebroken in het A kader van Zwitserland gereden.
Eerst met een tweespan, later met een vierspan. Een sportman pur sang, die naast het aangespannen rijden dus graag in het zadel zit. Maar ook graag marathons loopt en aan wild water zwemmen doet.
Op de vraag of Werner Ulrich wilde rijden in een clinic bij Anky van Grunsven antwoordde hij: "Geweldig, ja heel graag. Wie zou dat niet willen. Les krijgen van de beste dressuuramazone ter wereld."

Een andere vierspanmenner die met plezier zal deelnemen aan de dressuur clinic van Anky van Grunsven is Koos de Ronde. Hij was pas 22 jaar hij in 1998 in Breda deel uitmaakte van het zilveren team, logisch dat deze prestatie naar meer smaakte.
Als jong ventje reed Koos al op zijn pony Pauline. Later heeft Koos nog vaak meegedaan aan springwedstrijden, maar de mensport bleef trekken. De marathon is altijd zijn specialiteit geweest en als jong aanstomend talent bewees hij zich keer op keer op dit onderdeel. Dat ook de dressuur en de vaardigheid een kolfje naar zijn hand werden, bewees Koos de Ronde tijdens de afgelopen Pinksterdagen door Nederlands kampioen te worden. Al sedert mei vorig jaar opgenomen in het A kader vormde de nationale titel een kroon op het werk.
In het dagelijks leven is De Ronde bezig met paarden, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Daarnaast helpt hij af en toe nog een handje als transporteur. Zijn vrije tijd is voor dochter Anna en zoon Pietertje. Op de vraag wat hij het mooiste vond dat hem tot nu toe gebeurt was aarzelde hij geen moment: Toen Marie "Ja" zei en natuurlijk de kinderen Anna en Pietertje. Maar ik zou toch ook wel heel graag wereldkampioen willen worden. Een jonge menner dus die barst van de ambitie, en die het 'onwijs gaaf' vond toen hij gevraagd werd voor de clinic met Anky.

Breda, 27 juni 2004
Stichting Breda Hippique, Postbus 7093, 4800 GB Breda.
e-mail: info@bredahippique.nl website : www.bredahippique.nl
---

Noot voor de redactie (