Politie Limburg-Noord

Jongens aangehouden na poging overval
Datum: 03-07-2004
Tijd bericht: 21:00
Plaats: Beegden

De politie heeft twee jongens van 16 en 20 jaar aangehouden nadat zij een poging hadden gedaan een benzinestation te overvallen. Beiden zijn ingesloten en zullen gehoord worden.

Zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur deden de twee jongens, gewapend met een stuk hout, een poging de bediende van het tankstation aan de Heerstraat Noord geld afhandig te maken. Ze bedreigden de 20-jarige pompbediende met een stuk hout en eisten geld van hem. Toen de bediende hierop niet inging, maar de beide jongens sommeerden zich uit de voeten te maken, vluchtten ze. Omdat hun signalement bekend was, zette de gewaarschuwde politie een zoekactie op touw. In de wijde omgeving van de Bosmolenplas links en rechts van de Napoleonsweg en over akkers, water en door bossages wisten beiden minstens een half uur lang de politie voor te blijven.

De 16-jarige werd om 17.55 uur aangehouden. Ook burgers, automobilisten, en agenten van het korps Landelijke politiediensten deden mee met de zoekactie. Na lang speurwerk, waarbij politiehonden werden ingezet, wisten agenten ook de 20-jarige om 19.15 uur te traceren.