Nighttown Rotterdam

ZA 03.07 THE HIDDEN HAND + ALIX (B)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Stonerrock wordt steeds populairder. Bands als Fu Manchu, Kyuss en Monster Magnet lieten al horen hoe de rock van dit genre heerlijk loom kan grooven. Een van de meest invloedrijke riffkoningen van de stoner is Scott 'Wino' Weinrich. Dave Grohl nodigde hem dan ook terecht uit voor zijn metalproject Probot. The Hidden Hand is een nieuw project van Weinrich. Zaterdag 3 juli is het drietal te zien in Nighttown Theater.

Scott 'Wino' Weinrich zet al twintig jaar zijn volledige ziel in voor Black Sabbath-geïnspireerde doom-/ stonerrock. Hij formeerde de invloedrijke band The Obsessed terwijl hij nog op de middelbare school zat. Later speelde hij in Saint Vitus. Eind 2002 startte hij The Hidden Hand om zijn persoonlijke en politieke demonen in muziek om te zetten. Twee hongerige jongelingen, die zijn gedachtengoed deelden, maakten samen met hem het album 'Divine Propaganda'. Weinrich heeft hiermee wederom een ijzersterke plaat afgeleverd, maar de partijen van zijn bassist Bruce Falkinburg (ook bekend van The Field Machine) en de pompende drums Dave Hennnessy zijn hiervoor zeker mede-verantwoordelijk.

Alix bestaat uit Alice Albertazzi (zang), Gianfranco Romanelli (bas en slide-gitaar), Pipo de Palma (electrisch gitaar) en drummer Andrea Insulla. Het kwartet maakt met grote liefde psychedelische rockmuziek die een diepe soulstem combineert met stoner-riffs. Hun live-reputatie is na vele festivals en een Europese tour met Pawnshop en Dozer onberispelijk. Aan verwachtingen 3 juli a.s. dus geen gebrek.

ZA 03.07 The Hidden Hand (USA) + Alix (I)

Aanvang 19.00 uur

EUR 8,-

Voorverkoop bij Plato en Sounds in Rotterdam

www.nighttown.nl / www.thehiddenhand.com / www.alix.bo.it

Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --