Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 27

ACHTER DE SCHERMEN VAN DE ARCHITECTUUR
Papendorp: hightech gebouwen en smultuinen

In Papendorp, dat deel uitmaakt van Leidsche Rijn, bevindt zich een nieuw bedrijventerrein. Vanwege de hightech kantoren ook wel het 'Mini Silicon Valley' van Utrecht genoemd. Maar in Papendorp wordt ook een volkstuinparkcomplex ontwikkeld, waardoor er een vreemdsoortig stedenbouwkundig geheel ontstaat. Maakt deze combinatie de locatie tot een succes en wordt Papendorp een levendige en veilige wijk? Utrechts debatcentrum TUMULT organiseert een debat op zaterdag 3 juli in het Servicegebouw Klaver 4, Jansoniuslaan 45, Papendorp, Utrecht. Toegang vrij. Tijdstip: 15.30-16.30. Reserveren/informatie:info@tumultdebat.nl / 030-2332430/ www.tumultdebat.nl / www.dagvandearchitectuurutrecht.nl.

In debat onder leiding van Bastiaan Staffhorst, politicoloog Universiteit van Amsterdam; Marie Louise van Kleef, wethouder Gemeente Utrecht; Lodewijk Baljon, landschapsarchitect; Peter Vermeulen, voorzitter Commissie Welstand en Monumenten West en architect; en Bas Pickkers, directeur Niroc Vastgoedontwikkeling. Inleiding: Peter Verschuren, Wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving bv, supervisor stedenbouwkundige ontwikkeling Papendorp. De Dag van de Architectuur Utrecht 2004 wordt na afloop van het debat afgesloten met een borrel.

Volgens de plannen moet Papendorp een groene uitstraling krijgen. De auto's worden weggemoffeld in ondergrondse parkeergarages. Pal tegenover het kantorencomplex komt een park met volkstuinen. De vraag is of de volkstuinen met hun huisjes aansluiten bij de hoogwaardige architectuur van de kantoren. Welke oplossingen hebben stedenbouwkundigen, planologen en architecten in petto? Wordt Papendorp het voorbeeld voor andere bedrijvenparken? Tijdens de Dag van de Architectuur Utrecht 2004 is de architectuur van gerenommeerde kantoren zowel van binnen als van buiten te zien. Kijk voor het programma op www.dagvandearchitectuurutrecht.nl en op www.dvda.nl.

TUMULT & Dag van de architectuur Utrecht 2004

Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.