N.V. VOOR ACUPUNCTUUR

Acupuncturisten bundelen krachten

Amersfoort, 24 juni

Op 30 juni 2004 ondertekenen de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (kortweg de N.V.A.) en het Nederlands Genootschap Voor Acupunctuur (N.G.V.A.), de akte tot fusie. In het kader van deze fusie, vindt er op 3 juli 2004 in het congrescentrum de Zonneheuvel in Doorn een fusiecongres plaats.

In het eindrapport Beroepsorganisaties Alternatieve Zorg dat de Consumentenbond in februari 2004 schreef, scoorde de N.V.A. een 9,5. Door de fusie wordt de N.V.A. de grootste beroepsorganisatie van acupuncturisten in Nederland, waarvan de leden allemaal volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen werken. Door de grote spreiding van deze acupunctuurpraktijken is er bij iedereen in de buurt wel een N.V.A.-acupuncturist te vinden. Daarnaast neemt de N.V.A. door de fusie een sterke positie in als onderhandelingspartner van zorgverzekeraars en overheidsinstanties.

Dat de reguliere geneeskunde steeds meer overtuigd raakt van de effectiviteit van acupunctuur, en derhalve ook steeds vaker doorverwijst naar de acupuncturist, toonde onlangs een groot wetenschappelijk hoofdpijnonderzoek in de British Medical Journal aan. De uitkomsten van dit onderzoek zullen overigens worden besproken tijdens het fusiecongres op 3 juli.

Alle acupuncturisten van de N.V.A. zijn minimaal westers medisch HBO-geschoold. Zij zijn in staat om op een professionele manier met huisartsen contacten te leggen en te onderhouden. Dit is voor de optimale begeleiding van patiënten van groot belang.

Noot voor de redactie,