FLEVOLANDS BUREAU V. TOERISME
http://www.vvvflevoland.nl

Evenementenkalender juli Flevoland

Speciale evenementen in juli in Flevoland zijn:Music Months in Six Flags
Dag van de Architectuur
Zomerkamp in Lelystad
Jamrock in Zeewolde
Leeuwenweekend op de Bataviawerf in Lelystad
Flevomendagen in Dronten
Freefestival op het Atlantisstrand in Almere
NK Wakeboarden in Almere

Opening Music Months in Six Flags Holland 3 & 4 juli 2004 In juli en augustus starten de 'Music Months' in Six Flags Holland. Deze maanden zitten boordevol optredens van bekende en onbekende dj's en artiesten, voor jong en oud in verschillende muziekstijlen. In het weekend van 3 en 4 juli is er een spetterde opening van het festival. De hele maand door zijn er verschillende themadagen. Music Month, Six Flags Holland, Biddinghuizen. Meer informatie op www.sixflagholland.nl

Dag van de Architectuur 3 juli 2004
Wat gaat er schuil achter en onder gebouwen? Dat is een één zin samengevat het thema van de landelijke Dag van de Architectuur in het eerste weekend van juli. De dag start met het traditionele Architectuurontbijt om 10.00 uur onder de pijlers van het hotel van het Urban Entertainment Centre aan het Waterplein. Vanaf 11.15 uur houden Will Alsop van ALSOP architects, Floris Alkemade van OMA (Office for Metropolitan Architecture) en René van Zuuk lezingen over hun projecten in het nieuwe stadshart van Almere. Diverse gebouwen kunnen bezocht worden.
Dag van de Architectuur, zaterdag 3 juli, Architectuurcentrum CASLa , Markt 110, Almere. Toegang: gratis. Meer informatie en aanmelding: www.casla.nl of 036 - 538 68 42.

Zomerkamp in de prehistorie 9 juli t/m 11 juli 2004 Een heel weekend kunnen kinderen heel ver terug in de tijd reizen: helemaal naar het prehistorische tijdperk. Van 9 t/m 11 juli is het Zomerkamp in Natuurpark Lelystad waarbij deelnemers drie dagen en twee nachten lang in de Prehistorische Nederzetting leven. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen deelnemen. Het hele weekend zit vol afwisselende, spectaculaire en spannende activiteiten.
Zomerkamp, van 9 t/m 11 juli in Natuurpark Lelystad. Kosten euro 75,- per kind inclusief eten. Meer informatie en opgave: dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur bij het Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, tel:
0320 - 28 61 30. Kijk ook op www.flevolandschap.nl

Jamrock - 9 t/m 11 juli 2004
Op het Erkemederstrand midden in een buitendijks bos, ver weg van de bewoonde wereld, speelt zich drie dagen lang Jamrock af: het campingfestival voor nieuw Nederlands talent. Dit jaar treden naast locale bands als Ambiossis, De Samboras, Land of Airplanes, Merlin UmuPop en ZeldZaam ook landelijke bands op als OXX Band, Stormrider, VanKatoen en vele andere. Jamrock is niet commercieel en wordt helemaal door vrijwilligers georganiseerd. Jamrock, vrijdag 9 juli t/m 11 juli op het Erkemederstrand in Zeewolde. Dagkaarten vrijdag euro 5,-, zaterdag euro 20,- en zondag euro 15,-. Weekendkaarten euro 35,-. Kijk voor meer informatie op www.jamrock.nl.

Leeuwenweekend op Bataviawerf 10 & 11 juli 2004 De Galjoensleeuw wordt op 7 juli op de boeg gezet van de Zeven Provinciën, het schip in aanbouw. Na de voltooiing van de Batavia is op de Bataviawerf begonnen met dit tweede ambitieuze project. Een schip dat eveneens op ambachtelijke wijze met authentieke materialen wordt nagebouwd. Tijdens het Leeuwenweekend is de Galjoensleeuw te bewonderen en staat de leeuw centraal, er is zelfs de kans Loeki de Leeuw tegen het lijf te lopen. Leeuwenweekend, 10 en 11 juli op de Bataviawerf, Oostvaardersdijk 01-09, Lelystad. Toegang tot Bataviawerf: volwassenen euro 9,-, 65+ euro 7,-, kinderen van 6 tot 12 jaar euro 4,50. Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie: www.bataviawerf.nl of 0320 - 26 14 09.

Flevomendagen 17 & 18 juli 2004
Briesende paarden, rondspattende modder of stuivend stof, spanning en sensatie zijn in ieder geval verzekerd bij de Flevomendagen op zaterdag 17 en zondag 18 juli in Dronten. De Stichting Bevordering Mensport Flevoland organiseert dit paardensportevenement in samenwerking met de regionale menverenigingen. In het bos tussen Roggebotsluis en Ketelhaven beleven ruiters en toeschouwers een evenement vol snelheid en spektakel.
Flevomendagen, 17 en 18 juli van 9.00 uur tot 16.00 uur in het Wilhelminabos, Boswachterij Roggebotzand in Dronten. Toegang: gratis, evt. vrijwillige bijdrage voor de kankerbestrijding. Meer informatie op www.flevomendagen.nl.

Free Festival 18 juli 2004
Het Free Festival doet zijn naam als altijd weer eer aan, want dit dance-festival is al voor de vijfde keer in successie 100% gratis toegankelijk! Op 18 juli is buitenterrein Atlantisstrand the place to be en draaien djs non-stop swingende dance-muziek in verschillende stijlen.
Free Festival, 18 juli, van 12.00 tot 24.00 uur op het Weerwater Atlantisstrand, Almere. Toegang en parkeren: gratis. Meer informatie op www.freefestival.nl.

NK Wakeboarden 31 juli & 1 augustus
Wakeboarden is momenteel één van de snelst groeiende watersporten. Op 31 juli en 1 augustus vindt op de skibaan van Lido-Almere het Nationaal Kampioenschap Wakeboarden plaats.
Wakeboarden is een extreme sport, die eigenlijk het meest lijkt op snowboarden achter een speedboat. De hekgolf van de boot wordt gebruikt voor het uithalen van stunts en andere capriolen. Bij de kabelbaan van Lido is een andere techniek vereist. Tijdens het NK Wakeboarden in Almere zijn wakeboarders in volle actie. Op 31 juli zijn trainingen bij te wonen, de volgende dag zijn de wedstrijden. Het evenement vindt plaats aan het Weerwater aan de westrand van Almere Stad.
NK Wakeboarden met Beachparty, 31 juli en 1 augustus, Lido- Almere, Weerwater in Almere. Kijk voor meer informatie op www.lido-almere.nl of bel 036 - 530 46 66.

25 jun 04 12:15