STICHTING ROPARUN

Slotavond Roparun Ahoy'

PERSBERICHT

De totaalopbrengst van de Roparun 2004 wordt tijdens de Tribute Band Night op zaterdagavond 3 juli omstreeks 23.15 uur in het Sportpaleis van Ahoy Rotterdam bekend gemaakt.
Een feest van herkenning voor een groot publiek; je favoriete helden 'bijna echt' op het podium. Een live show met vaart, hoogtepunten en hits van bekende namen uit de pop historie; The Beatles- ABBA- Queen e.v.a. Hoogtepunt van de avondvullende wervelende show met (inter) nationale look-a-like acts is de bekendmaking van de drie teams met de hoogste opbrengst en uiteraard de totaalopbrengst van de Roparun 2004. Zal de opbrengst die van 2003- 2,5 miljoen euro- overtreffen?

Roparun
Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld; het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Gedurende 12 jaar liep de route vanaf de Coolsingel in waterstad Rotterdam naar de lichtstad Parijs. In 2004 ging de route voor de eerste maal andersom van Parijs naar Rotterdam. De finish van de ruim 5000 deelnemers vond plaats op een zonovergoten Coolsingel.

Roparun is veel meer dan lopen alleen; het is het beleven van een avontuur. Het is topsport, het is teamsport, maar het is meer dan dat: een uniek sportevenement waarmee gezonde mensen geld bijeenbrengen om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Niet alleen de sportieve prestatie telt, maar vooral het bedrag dat door de teams via sponsoring bijeen wordt gelopen.

Teams
Alle teams hebben met diverse acties geprobeerd zoveel mogelijk geld voor het goede doel bijeen te brengen. Naast de drie winnaars van de wedstrijd is er ook een klassement voor de drie teams met de hoogste opbrengst. Deze drie teams worden tijdens het feest in Ahoy Rotterdam voorafgaand aan het bekendmaken van de totaalopbrengst op het podium gehuldigd.

Opbrengst
Stichting Roparun zet zich in om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Met de opbrengst van de Roparun 2004 ontvangen diverse projecten en instellingen steun van stichting Roparun: o.a. Roparunhuis Auke van der Veen, Stichting Oosterschelde ziekenhuizen, Roparun Inloophuis de Honingraad, Daniel den Hoed Kliniek 90-jarig jubileum, Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, Het Zonnehuis Doorn, Stichting TIK Theater in kinderziekenhuizen, Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht, Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam, Stichting Parkhuyzen Almere, Laurentiusziekenhuis Roermond.

Voor informatie: Stichting Roparun, Jan van Galenstraat 40, 3115 JG, Schiedam, tel: 010-4341165,
e-mail: pr-com@roparun.nl, internet: www.roparun.nl of Arie Wezemer
0653255506.
Voor aanmelding voor het maken van een (foto) verslag op zaterdag 3 juli kunt u uw aanvraag tot uiterlijk vrijdag 2 juli 11.00 uur mailen naar pr-com@roparun.nl.

30 jun 04 10:21