TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-07-2004

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 3 juli
Radio 2 - 16.00 uur

van dik hout in tros muziekcafÉ

In TROS MUZIEKCAFÉ van zaterdag 3 juli weer veel muziek van artiesten uit binnen- en buitenland. Zo komt Van Dik Hout naar de studio voor een live optreden. De band bestaat alweer tien jaar. Voor TROS MUZIEKCAFÉ aanleiding om alle hoogtepunten de revue te laten passeren.

Verder een live optreden van Latin de Luxe. Deze groep bestaat uit een mix van muzikanten die uit alle windstreken komen, maar de band is gecentreerd rond de Argentijn Daniel O. Fanego. Latin de Luxe speelt traditionele liedjes met moderne invloeden en het klinkt allemaal bijzonder exotisch, dit Latijn-Amerikaanse repertoire.

Ook brengt saxofoniste Tineke Postma een bezoek aan TROS MUZIEKCAFÉ. Ze heeft veel te vertellen, want haar debuutalbum is ook buiten Nederland uitgebracht en goed ontvangen in onder meer Amerika en Groot-Brittannië.

Nog een debuutalbum met liedjes die live erg mooi klinken, is gemaakt door de Amerikaanse singer/songwriter Jolie Holland. Haar stemgeluid wordt wel vergeleken met dat van Billie Holiday en de sfeer op het album komt overeen met de muziek van Tom Waits. Dus een bijzondere muzikale gewaarwording in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2.

Voor meer informatie: www.trosmuziekcafe.nl.