Rabobank Nederland

Raborenners met telefoonnummer op hun wielerbroek Rabobank Nederland, 28/06/2004 14:39
---

De renners van de Rabobank Wielerploeg die zaterdag 3 juli van start gaan in de Tour de France hebben unieke reclame-uitingen op hun wielerkleding. Nog niet eerder hebben wielrenners in de Tour de France met een telefoonnummer op hun wielerbroek gereden.

De renners van de Rabobank Wielerploeg die zaterdag 3 juli van start gaan in de Tour de France hebben unieke reclame-uitingen op hun wielerkleding. Nog niet eerder hebben wielrenners in de Tour de France met een telefoonnummer op hun wielerbroek gereden. Ook op de rennersbus en de materiaal- en ploegleiderswagens staat de tekst 'Reisverzekering? Bel 0900-0907'. (op de broeken staat alleen Rabolijn, 0900-0907 en www.rabobank.nl) Via dit nummer is het mogelijk in twee minuten een reisverzekering af te sluiten. Het blijkt dat veel klanten in de vakantiemaand juli nog last-minute hun reisverzekering afsluiten. Ook kunnen via dit telefoonnummer makkelijk andere bankproducten worden afgesloten. Door op deze manier te adverteren hoopt de bank dat de uitstraling van het wielrennen en de Tour de France bijdraagt aan het vergroten van de bekendheid van de Rabolijn.

Naast fysieke aanwezigheid is de Rabobank ook dit jaar weer uitgebreid online in de Tour aanwezig. Via i-mode, email en SMS kunnen belangstellenden direct de laatste ontwikkelingen doorkrijgen van de meest actuele gebeurtenissen uit de koers, aangevuld met foto's. Op de wielersite kan men zich abonneren op de email-nieuwsbrief 'Rabo WielerNieuws'. Deze nieuwsbrief is ook in een i-mode versie beschikbaar. Met de 'Rabo Wieler SMS' ontvangt men dagelijks bericht over belangrijke gebeurtenissen in de koers, finishverslagen, klasseringen en een terugblik op verreden etappe door een van de Raboploegleiders. Alle informatie hierover is te vinden op de wielersite.

De Rabobank Wielersite is een extra service voor alle wielerfans. Op de site verschijnen interviews met renners en achtergrondverhalen rond de Tourploeg, aangevuld met foto's gemaakt door medewerkers van de eigen ploeg. Op de wielersite zijn ook gratis Tourscreensavers te downloaden en is aanmelding mogelijk voor deelname aan het Rabo AD RondeMaster, het interactieve tourspel. In de online wielershop kan men terecht voor het bestellen van alle mogelijke Rabobank- wielerartikelen. De site is te vinden op www.rabobank.nl/wielersite

Op maandag 19 juli zullen een aantal (ex-)topsporters, waaronder Youri Mulder en Joop Zoetemelk en 200 wielerfans, de Alpe d'Huez beklimmen. Op deze manier wil de Rabobank ex-topsporters en fans met het wielrennen kennis laten maken. Ook Freek de Jonge heeft de uitdaging aangenomen. De deelnemerskrijgen begeleiding van Hennie Kuiper en renners van het opleidingsteam van de Wielerploeg. Mecaniciens en verzorgers zullen de ex-topsporters begeleiden.