Ingezonden persbericht


Persbericht

Van: Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Aan: Perscontacten

Datum: 1 juli 2004

----------

JOVD WARMT zomerreces OP

Jonge Liberalen congresseren aankomend weekeinde

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) maakt zich op voor een weekeinde met verhitte discussies, terwijl de landelijke politici zich op het zomerreces verheugen. In het Brabantse Cuijk organiseert de JOVD op 3 en 4 juli a.s. haar zomerse politieke congres. Met onderwerpen als de Amerikaanse buitenlandse politiek, het Midden-Oosten en ontwikkelingssamenwerking is er veel aandacht voor internationale kwesties. Natuurlijk zullen ook onderwerpen dichter bij huis, zoals mobiliteit, gemeentelijke belastingen en voedselveiligheid aan bod komen. Landelijk Voorzitter Paul Laane zal met zijn speech tijdens het avondprogramma op zaterdag de naar-vakantie-snakkende politici van Nederland de nodige stof tot nadenken meegeven.

Vanaf de opening door de Burgemeester van Eindhoven Alexander Sakkers (VVD) zullen zo'n honderdtwintig liberale jongeren met elkaar over allerhande onderwerpen in discussie gaan. Gedurende de twee dagen zal dit gaan aan de hand van moties die ingediend zijn door individuele leden en afdelingen, maar daarnaast zijn er ook diverse werkgroepen waar gastsprekers de discussie aanzwengelen en met extra kennis zullen verrijken.

De Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel zal één van de gasten zijn. Hij zal ingaan op de Amerikaanse buitenlandse politiek van dit moment. Daarnaast staat er een discussie over het Midden-Oosten met Arik Suissa (bestuurslid CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israel)en Wim Lankamp (voorzitter NPK, Nederlands Palestina Komitee) op het programma. Tweede Kamerlid Eske van Egerschot (VVD) zal tijdens de werkgroep over emancipatie de knuppel in het hennenhok gooien. In het avondprogramma zullen Hans van Baalen (VVD) en Jasper van Dijk (SP) in debat gaan over vrijheid.

Op zondag leidt algemeen directeur van Nederland Distributieland Dirk 't Hooft de discussie over mobiliteit in Nederland. Benno ter Kuile (Voedsel en Waren Autoriteit) zal in gaan op genetische modificatie en voedselveiligheid. Drs. R. Verkuijlen (Coördinator Belastingzaken voor Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)) zal pleiten voor behoud van de Onroerend Zaak Belasting (OZB).

Landelijk Voorzitter Paul Laane zal in zijn speech ingaan op de actuele kwesties in de Nederlandse politiek én het Europees Voorzitterschap. In zijn speech zal hij de Nederlandse politici op scherp zetten. Laane: 'Het zomerreces is een periode van reflexie. Wij zullen de politici in ieder geval voldoende overwegingen meegeven voor op het strand!"

Het congres vindt plaats in Hotel Cuijk aan de Raamweg 10 te Cuijk. Het congres begint zaterdag 3 juli om 11:00 uur en duurt tot zondagmiddag 16:00 uur. Een routebeschrijving en het precieze programma is te vinden op www.jovd.nl/congres.


- einde persbericht -

----------
Inlichtingen:

Hans de Backer Voorlichter 06.17140552

Paul Laane Landelijk Voorzitter 06.19196283