Politie Zeeland


Z-5847-2004 ALCOHOLCONTROLE ZEEUWS-VLAANDEREN

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Zeeuws-Vlaanderen een grootscheepse alcoholcontrole gehouden.
In Hulst aan de Tivoliweg werd een 17-jarige bromfietser uit Axel aangehouden omdat hij ongeveer twee maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en werd, na opmaken van proces-verbaal, heengezonden. Eveneens in Hulst werd een 25-jarige automobilist uit de gemeente Hulst aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij kreeg
een rijverbod van een uur opgelegd omdat hij de limiet net had overschreden. Op de Tivoliweg in Hulst werd een 20-jarige automobilist uit de gemeente Hulst aangehouden. Hij had ongeveer anderhalf keer zoveel gedronken dan toegestaan en reed bovendien met een ongeldig verklaard rijbewijs. Na opmaken van een proces-verbaal is de man naar huis gestuurd.
Ook werd een Belgische automobiliste aangehouden omdat zij weigerde mee te werken aan een blaastest. Van haar werd een bloedproef afgenomen en haar rijbewijs werd ingenomen en zij kreeg een rijverbod van 24 uur.


Z-5848-2004 AANHOUDINGEN MBT HARDDRUGS

In Zeeuws Vlaanderen zijn vrijdagavond vier personen aangehouden op verdenking van het bezitten van harddrugs.
Een 32-jarige man uit de gemeente Hulst en een 29-jarige man uit diezelfde gemeente zijn aangehouden in de Weststraat in Ossenisse vanwege het bezit en de afname van mogelijk harddrugs. De auto van de 29-jarige is door de politie onderzocht, maar daarin werden geen drugs meer aangetroffen. In de Beethovenhof in Terneuzen zijn twee Belgen van 20 en 21 jaar aangehouden wegens vermoedelijk bezit en afname van harddrugs. Alle vier zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.


O-5849-2004 BEDRIJFSINBRAAK BURGH HAAMSTEDE

In een bedrijfspand aan de Daleboutsweg in Burgh Haamstede is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken.
De daders zijn het pand binnengekomen door de toegang te forceren. Zij hebben het gehele pand doorzocht en er is een geldbedrag van enkele duizenden euro's weggenomen.


Z-5850-2004 GEVAAR OP DE WEG

In de Axelsestraat in Terneuzen is vrijdagavond een 21-jarige automobilist uit Sas van Gent bekeurd.
De man reed in de Axelsestraat een heel stuk over de verkeerde weghelft. Vanwege het gevaar dat deze overtreding met zich meebrengt hebben agenten besloten proces-verbaal op te maken terzake het gevaar of hinder veroorzaken voor overige weggebruikers.


W-5851-2004 TEVEEL ALCOHOL OP

In Middelburg op de Schroeweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.45 uur de 38-jarige bestuurster van een snorfiets bekeurd omdat zij teveel alcohol gedronken had.
De vrouw bleek, zo kwam uit de blaastest, twee keer zoveel alcohol te hebben gedronken als toegestaan. Zij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en kan rekenen op een fikse boete.