Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht 03-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Verdachten aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht een bedrijfsinbraak te hebben gepleegd op de Professor Melchior Treublaan .

Om 2.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er drie mannen aan het rommelen zouden zijn bij een magazijndeur op de Prof. Melchior Treublaan. Toen agenten ter plaatse gingen, zagen ze een verdacht voertuig rijden, waarop werd besloten dit voertuig te controleren. Ter hoogte van de bushalte op Darwindreef hield de politie het voertuig staande. In de auto zaten drie mannen en lagen diverse inbrekersspullen. De mannen, een 26-jarige man uit Maarssen en een 26-jarige en 34-jarige man beiden uit Utrecht, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Twee aanhoudingen bij brand

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag brak er om 04.00 uur bij een winkel op de Zadelstraat brand uit. Hierbij werden twee aanhoudingen verricht.

De bewoners van de woningen rondom en boven de winkel werden door de politie gewaarschuwd door middel van de sirene en de megafoon. Bewoners wisten snel de panden te verlaten. De politie zette met lint de directe omgeving af. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse en bluste de brand. Tijdens de brand werden twee aanhoudingen verricht. Een 24-jarige man uit Utrecht wilde door het afgezette gebied lopen ondanks dat hem een aantal keren door agenten werd verteld dat hij er niet door mocht. Hierop begon hij een agent te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en kreeg hij twee bekeuringen voor het niet voldoen aan bevel of vorderingen en voor belediging. Ook werd er een aanhouding verricht wegens vernieling van de afzetting.

Achtervolging

UTRECHT Vrijdagavond hield de politie twee verdachten aan op de Croeselaan.

Om 21.00 uur zagen politie-agenten op de Westerkade een motorscooter rijden zonder kentekenplaat. Bij het zien van de politie reden ze weg, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Op de Merwedestraat werd de motorscooter klemgereden, de bestuurder reed hierbij tegen de voorzijde van de politieauto. De bijrijder sprong van de motorscooter af en sprintte weg. Na een korte sprint kon hij, een 18-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden op het Merwedeplantsoen. De bestuurder reed vervolgens door en kon uiteindelijk op de Croeselaan worden klemgereden. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.