Eemland Zuid, 11.15 uur

UTRECHT 03-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Aanrijding licht letsel
AMERSFOORT Vrijdagmiddag omstreeks 14.10 uur is er op de Stadsring een kop-staart botsing gebeurd.

Tijdens surveillance zag de politie een kop-staart botsing op de Stadsring ter hoogte van de Hendrik van Viandenstraat gebeuren. De 33jarige bestuurder van een bestelauto uit Amersfoort zag vermoedelijk te laat dat het voor hem rijdende verkeer remde en reed op een personenauto.
De voertuigen liepen materiële schade op en de 26-jarige inzittende van de personenauto uit Deventer had licht letsel. De politie heeft de 30-jarige bestuurder van de auto geadviseerd om de inzittende naar de eerste hulp te brengen. Hij heeft echter eerst de wegenwacht de auto laten repareren, waarna de inzittende niet lekker werd. De inzittende is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om naar de verwondingen te laten kijken.

Geweld
LEUSDEN - Op donderdag 1 juli omstreeks 00.45 uur fietste een 20-jarige man uit Leusden over het fietspad van de Heiligenbergerweg richting Leusden. Daar zag hij aan de rechterzijde van het fietspad drie jongens lopen. Toen hij de drie jongens gepasseerd was, sprongen er twee jongens uit de bosjes en een daarvan sloeg de fietser op zijn lip. Hierdoor viel hij met zijn borst op zijn stuur en vervolgens op de grond. De vijf jongens zijn hierna weggelopen. Van hen is geen signalement bekend. De letsel van de man is onbekend. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Vernieling politievoertuig
AMERSFOORT Zaterdagochtend omstreeks 04.35 uur heeft een 48-jarige man uit Leusden een politievoertuig vernield. De man was eerder aangehouden wegens rijden onder invloed op zijn motor. Bij de afhandeling van deze aanhouding had de man de agenten gevraagd hoe hij nu thuis moest komen. De agenten hadden hem gesuggereerd om een taxi te bellen of zijn vrouw. Hierop vroeg de man hoe de politie wist dat hij een vrouw had, waarna het gesprek uit de hand liep. Hij leek niet te accepteren dat zijn vrouw op eigen initiatief eerder op de avond contact had opgenomen met de politie en uitte zijn woede op de zijruit van het dienstvoertuig. Daarna ramde hij zijn helm tegen de ruit van de linkerportier. De agenten hebben de man vervolgens aangehouden wegens vernieling.