Politie Groningen

Persberichten zaterdag 3 juli 2004

Provincie Groningen 03-07-2004 -

Vlagtwedde: rijbewijs ingenomen
De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Vlagtwedde ingevorderd. De man over de Bourtangerstraat in zijn woonplaats in de richting van Bourtange. Daar en op de
Vlagtwedderstraat in Bourtange controleerde een politiepatrouille zijn snelheid. Er werd 137 km per uur gemeten, terwijl op beide trajecten 80 is toegestaan. De verdachte werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Delfzijl: inbrekers aangehouden
Getuigen meldden vrijdagnacht dat er werd ingebroken in een leegstaande woning aan de Galjootstraat in Delfzijl. Agenten troffen inderdaad een opengebroken deur aan. Tevens zagen ze een manspersoon wegvluchten die in eerste instantie niet kon worden achterhaald. De inbreker was vermoedelijk van plan om koper te stelen. In de woning werden op verschillende plaatsen klaargelegde stapeltjes koperbuis aangetroffen. De verdachte vluchtte via de Jachtlaan weg in de richting van het Tuikwerderbos. Daar werd de man weer gezien door politieagenten maar bij het zien van de dienders vluchtte de verdachte weer het bos in. Er werd een politiehond ingezet en die wist de verdachte uiteindelijk op te sporen in een slootwal onder bosschages. De hond greep de verdachte vast die daarop zijn vluchtpogingen staakte. De man, een 19-jarige inwoner van Appingedam, moest zich voor de behandeling van een bijtwond onder doktersbehandeling stellen. Hij is daarna meegenomen naar het bureau en ingesloten. Bij onderzoek bleek de verdachte met een maat op pad te zijn geweest. Kort daarop kon ook deze verdachte worden aangehouden. Hij, een 43-jarige man uit Zeerijp, werd aangetroffen op de Jachtlaan in Delfzijl. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Marum: automobilist mist rotonde
Een 26-jarige automobilist uit Marum reed vrijdagavond rechtdoor op een rotonde in de Noorderweg/Parallelweg in Marum. Zijn auto liep schade op en getuigen meldden de politie dat de man zijn wagen op de carpoolplaats had neergezet. Daar troffen agenten de auto aan. De bestuurder was niet bij de auto. Hij bleek inmiddels met een vriend te zijn vertrokken. Bij de auto was wel de vriendin van de verdachte bij de auto. Na telefonisch contact met de man meldde hij zich weer bij zijn auto. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Bij de ademanalyse werd 1.02 promille alcohol gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed. Twee banden van zijn auto bleken glad te zijn. Ook daarvoor wordt de verdachte bekeurd. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Groningen: vrouw beroofd van telefoon
Aan de Haydnlaan in Groningen is vrijdagnacht een 22-jarige vrouw beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw was op de fiets onderweg naar huis en werd ingehaald door een man op de fiets. Die ging naast haar rijden en dreigde haar met een fietsslot te slaan als ze niet onmiddellijk haar mobieltje afgaf. De vrouw probeerde te vluchten maar werd opnieuw ingehaald en bedreigd. Daarop heeft ze haar telefoon aan de dader afgegeven. Eenmaal thuis waarschuwde ze de politie. Onderzoek in de buurt had geen succes. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: inbreker aangehouden
Omwonenden aan de Oliemuldersweg in Groningen hoorden vrijdagnacht glasgerinkel bij een benedenwoning. Ze zagen dat een man een ruit vernielde en even later weer uit de woning kwam. Daarop werd de politie gebeld. Bij de woning werd niemand aangetroffen maar nog tijdens het politieonderzoek kwam een man bij de woning. Op basis van het opgegeven signalement werd de man, een 42-jarige inwoner van Groningen, aangehouden en meegenomen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietsenverkoper aangehouden
Politiemensen zagen vrijdagavond op de Vismarkt in Groningen een man lopen die een fiets te koop aanbood aan voorbijgangers. Bij onderzoek bleek dat om een gestolen fiets te gaan. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor en het opmaken van proces-verbaal heengezonden. Volgens zijn verklaring had hij de fiets gevonden.

Groningen: inbraak in caravan
De eigenaar van een aan de Paterswoldseweg in Groningen geparkeerde caravan zag vrijdagavond dat er twee jongens in zijn caravan inbraken. Hij wist de deur van de woonmobiel dicht te houden tot de komst van de politie. Agenten hielden twee 17-jarige jongens, uit Groningen, respectievelijk zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Uit onderzoek bleek dat de dakloze knaap al eerder in de caravan was geweest en er ook had geslapen. Uit de caravan werd o.a. een trui vermist. De verdachten werden meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man aangehouden in supermarkt
In een supermarkt aan de Kajuit in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De man viel winkelende vrouwen lastig en werd daarop aangesproken door een beveiliginsgmedewerker die de man de toegang tot de winkel ontzegde en hem wilde meenemen. Er ontstond een handgemeen tussen beiden waarbij de beveiliger werd bedreigd door de verdachte en tevens lichte verwondingen opliep. Hij moest zich in een ziekenhuis aan bijt en krabwonden laten behandelen. Gewaarschuwde politieagenten hielden de verdachte aan voor mishandeling en bedreiging. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Groningen: hardleerse verdachte
In een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Vismarkt heeft de politie vrijdagmiddag een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. De man nam een Wc-bril weg en werd daarbij betrapt. Hij kreeg proces-verbaal en werd na verhoor heengezonden. Minder dan een half uur later kreeg de politie een telefonische melding van een fietsendiefstal, wederom aan de Vismarkt. Het signalement dat door getuigen werd opgegeven zette agenten op het spoor van de juist heengezonden winkeldief. Hij werd korte tijd later inderdaad met de fiets aangetroffen en in de Hoekstraat aangehouden. Het slot van de fiets bleek afgebroken. De man werd opnieuw meegenomen en verhoord. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. De man ontkent de diefstal van de fiets. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de fiets.