Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht 03-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verkeersongeval met letsel

HOUTEN Op vrijdagmiddag vond er op de kruising Rondweg ter hoogte van de inrit wijk De Akker een aanrijding plaats met letsel.

Een bestuurder van een bestelauto, een 40-jarige man uit Houten, reed over de rijbaan van De Akker komende uit de richting van de Dassenakker. Hij verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende bestuurder van een personenauto, een 19-jarige vrouw uit Werkhoven, die op de kruisende weg de Rondweg, reed. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding.

Beiden werden met een ambulance overgebracht naar het Diakonessenhuis met klachten aan borst, rug en nek.

Autobrand

HOUTEN Op de Schalkwijkseweg is vrijdagmiddag omstreeks 16.20 uur een personenauto uitgebrand.

Na een melding dat een auto in brand zou staan, is de politie ter plaatse gegaan, alwaar de brandweer de brand heeft geblust. Naast de auto zijn ook een boom voor een deel verbrand en twee klikos gesmolten. De auto is afgetakeld en de eigenaar heeft aangifte gedaan van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen

IJSSELSTEIN Na een melding van een vermoedelijk vechtpartij op het tramstation, is de politie vrijdagavond omstreeks 23.00 uur naar de Televisiebaan gegaan, maar trof geen vechtpartij aan. De politie heeft vervolgens gesurveilleerd in de omliggende wijken om te bekijken of daar iets gaande was. Tijdens de surveillance kwam een 25-jarige vrouw uit IJsselstein aanrennen met een mes in haar hand. Zij rende in de richting van het tramstation en schreeuwde daarbij. De agenten zijn gekeerd en riepen de vrouw dat zij moest stoppen. Zij gaf hieraan geen gevolg en rende het perron van het tramstation op. Op het perron heeft een 20-jarige man uit Rotterdam haar vastgepakt. Op aanwijzing van de politie om het mes te laten vallen, gaf de vrouw nog steeds geen gehoor. Een van de agenten heeft toen het mes afhandig kunnen maken, terwijl de man uit Rotterdam de vrouw vasthield.

De politie heeft daarna de vrouw aangehouden terzake poging doodslag en zware mishandeling. De vrouw verklaarde dat een andere vrouw in haar huis spullen had vernield en stoelen had gestolen. Deze vrouw had haar ook geslagen en geschopt. De politie heeft vervolgens op het perron een andere vrouw aangehouden, die aan het signalement voldeed. Beide vrouwen zijn overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.