Politie Drenthe

zaterdag

Assen 03-07-2004

Jeugdige winkeldief betrapt
EMMEN Een 12-jarig meisje uit Emmen is gistermiddag bij het plegen van een winkeldiefstal betrapt. Een oplettend personeelslid zag dat ze een paar oorbellen ter waarde van 4,95 euro in haar jaszak stak. Er is een HALT-proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval met letsel
ASSEN Op de A28 ter hoogte van 128.1(westbaan) reed gisteravond een 21-jarige autobestuurder uit Sauwerd de sloot in. De man kwam door onbekende oorzaak met de linkerwielen in de middenberm waarna hij na een stuurcorrectie in de aan de rechterzijde van de rijbaan gelegen sloot tot stilstand kwam. Hij moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. De man werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het AZG.

Rijden onder invloed
MEPPEL Gisteravond werd een 25-jarige automobilist uit Meppel op de Soembastraat bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd omdat het achterlicht van zijn auto niet werkte. Omdat de man naar alcohol rook werd een ademanalyse gehouden. De man blies 530 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding en een bekeuring voor een verlopen APK.

HOOGEVEEN Een 23-jarige inwoner van Hoogeveen werd vannacht in zijn auto op de Stephensonstraat gecontroleerd. De man blies 530 ug/l en werd bekeurd.

EMMEN Een 25-jarige autobestuurder uit Emmen reed vannacht over de Weerdingerstraat en blies 415 ug/l. Ook hij werd bekeurd.

Meerdere verkeerscontroles door de politie
EMMEN Vrijdag zijn er op diverse plaatsen in de gemeente Emmen verkeerscontroles gehouden. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, 64 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 3 x bekeuring voor het voeren van mistlichten, 1 x terzake onnodig claxonneren, 2 x niet handsfree bellen, 5 snelheidsovertredingen en 1 opgevoerde bromfiets.

HOOGEVEEN Gistermiddag werd er een verkeerscontrole gehouden op de Pascalstraat.In totaal werden er 10 bestuurders van opgevoerde bromfietsen bekeurd, 1 voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, 2 x niet dragen van een autogordel, 1 x voor het niet dragen van een helm, 1 x verlopen APK en 1 x voor het monteren van een verkeerde kentekenplaat.

Aanhouding door politie van man die greep in kassa doet ASSEN Kwam er een melding van een bedrijf aan de Oude Molenstraat dat zojuist een man een greep in de kassa had gedaan. De man had terwijl de kassa openstond er papiergeld uitgepakt. Door snel reageren van een medewerkster wist ze het geld weer van de man af te pakken waarna deze de benen nam. De man, een bekende van de politie, werd kort hierna op het koopmansplein aangetroffen en aangehouden. De man kreeg een snelrechtdagvaarding en een winkelverbod voor het betreffende bedrijf.

Bedrijfsinbraak
RODEN Afgelopen nacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Kanaalstraat. Door een ruit van een toegangsdeur en een ruit van een kantoor te vernielen kon men binnenkomen. De buit bestond uit een kluis met inhoud en enige kassalades. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Baldadige jongemannen door politie bekeurd
ASSEN Een 24-jarige jongeman uit Taalrol werd vannacht gooiende met een stoel aangetroffen op de Collardslaan. Hij verklaarde dat de stoel bij Hotel de Jonge vandaan kwam. Met een bekeuring en na het terugbrengen van de stoel mocht hij naar huis.

EMMEN Twee 17-jarige inwoners van Emmen werden vannacht bekeurd omdat ze een winkelwagentje van een bedrijf aan de Wenning omver hadden getrokken tegen een winkelruit aan. De heren werden aangetroffen in een tankstation aan de Hondsrugweg. Beiden kregen een bekeuring terzake baldadigheid.

Woning/Bedrijfsbrand
NIEUW BUINEN Vanmorgen werd een 24-jarige bewoner aan het Dwarsdiep tengevolge van rookoverlast gewekt. Evenals de naaste buren constateerde hij dat er brand was op de begane grond waarna de brandweer gebeld werd. Op de begane grond is een bedrijf gevestigd en op de eerste etage zit een kamerverhuurbedrijf. Op het moment van de brand was alleen de 24-jarige bewoner aanwezig. Brandweer Stadskanaal en Tweede Exloermond bestreden het vuur. Ter plaatse bleek dat een huisvuilcontainer die buiten voor een houten meterkastdeur stond brandde. Hierdoor raakte de meterkast in brand waarna de brand zich snel kon verspreiden. Het bedrijf woning kan als verloren worden beschouwd. De technische recherche doet onderzoek naar deze vermoedelijke brandstichting.

Politie treft XTC-pillen in auto aan
EMMER COMPASCUUM Vannacht trof de politie op de Tweede Groenedijk twee geparkeerde autos aan met daarin respectievelijk 2 en 3 personen. Omdat uit beide voertuigen een sterke weedlucht kwam vond er een controle plaats. De bestuurders van de autos, broers van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Emmen, overhandigden de politie 4 zakjes weed en 68,5 XTC-pillen. Beide heren werden aangehouden en ingesloten.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707

info@politie-drenthe.nl