Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 3 juli

Alkmaar 03-07-2004 - 13.57 uur

Snelheidscontrole
Egmond aan de Hoef, vrijdag 2 juli 2004.
Op vrijdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Egmonderstraatweg in Egmond aan de Hoef. In totaal passeerden 150 voertuigen de controleplaats, waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. Elf bestuurders reden te snel en kregen een proces-verbaal. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Alcoholcontrole
Heerhugowaard, zaterdag 3 juli 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een alcoholcontrole gehouden in Heerhugowaard. Op de Westerweg werden omstreeks 00.30 uur een 28-jarige automobilist uit Alkmaar en een 22-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd. Zij bliezen respectievelijk 500 en 590 ug/l. Dat is in beide gevallen ruim twee maal het toegestane wettelijke maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Beide mannen kregen een proces-verbaal. De Heerhugowaarder moest bovendien zijn rijbewijs inleveren. Omstreeks 02.15 uur werd een 24-jarige automobilist uit Opmeer gecontroleerd op de Jan Glijnisweg. Hij blies 495 ug/l en kreeg ook een proces-verbaal.

Man op hoorns genomen
Castricum, vrijdag 2 juli 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 17.40 uur raakte een 67-jarige man uit Limmen zwaar gewond toen hij door een stier op de hoorns werd genomen. De man liep in een weiland aan de Zanddijk in Castricum toen de stier hem van achteren aanviel. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen door zijn zoons die daarop hulp inriepen. Deze kwam in de vorm van twee ambulances en een traumaheli. Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Hier is hij geopereerd aan een gebroken been. Verder liep hij enkele gebroken ribben en een ingeklapte long op.

Brand in schuurtje: politie vindt hennepplantage Alkmaar, vrijdag 2 juni 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 16.50 uur bleek een schuurtje van een woning in de Asterstraat in Alkmaar in brand te staan. Het vuur was inmiddels overgeslagen naar het naastgelegen schuurtje en ook de bijbehorende panden liepen al brandschade op. De gewaarschuwde brandweer kon het vuur echter snel blussen.
De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting door gelijktijdig gebruik van een wasmachine, stofzuiger en verwarmingsverlichting van een terrarium in de schuur. In het terrarium zaten enkele slangen die de brand niet hebben overleefd. Tijdens de bluswerkzaamheden werd op een slaapkamer van een van de woningen een kleine hennepplantage aangetroffen. Hier stonden ongeveer 70 planten met de bijbehorende apparatuur. Hiervoor werden twee personen aangehouden. Het ging om een 20-jarige en een 32-jarige Alkmaarder. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. Tevens bleek er stroom buiten de meter om afgetapt te worden.