Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 3 juli

Den Helder 03-07-2004 - 13.58 uur

Aanrijding
Breezand, vrijdag 2 juli 2004.
Op vrijdagavond omstreeks 18.30 uur reed een 25-jarige man uit Breezand met een landbouwtractor met aanhangwagen over de Zandvaart in Breezand. Hij werd van achter ingehaald door een bestelbus, bestuurd door een 49-jarige man uit Polen. Deze bestuurder had te laat in de gaten dat de tractorchauffeur een erf van een boerderij aan de linkerzijde in wilde rijden en daarvoor eerst afremde. De bestelbus reed achterop de aanhanger. Hierdoor kwam de chauffeur van het busje klem te zitten. De brandweer moest worden gewaarschuwd om de man uit het wrak te halen.
De bestuurder is overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Hier bleken de verwondingen zich te beperken tot kneuzingen en schaafwonden. Het slachtoffer werd voor de zekerheid een nacht ter observatie opgenomen.

Inbreker aangehouden
Den Helder, zaterdag 4 juli 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.20 uur had een beveiligingsbeambte een man aangehouden op het tijdelijke kermisterrein aan de Prins Hendriklaan te Den Helder. De verdachte was een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij had een raampje van een kermiswagen geforceerd. Vermoedelijk ging het de inbreker om wisselgeld dat in de wagen was achtergebleven. Buiten de wagen lagen diverse pluchen beren op de grond. De verdachte is aan de politie overgedragen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.