Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 3 juli

Hoorn 03-07-2004 - 14.02 uur

Verkeerscontrole
Hoorn, vrijdag 2 juli 2004.
Op vrijdag werd een grootschalige verkeerscontrole gehouden op de Hondsdraf te Hoorn. Er werd in totaal 97 keer verbaliserend opgetreden:
Aan de controle werd deelgenomen door: politiestudenten, politie Westfriesland, Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat, Douane, Belastingdienst, 3VO, ANWB, Vreemdelingendienst , Koninklijke Marechaussee en Verkeersondersteuningsdienst van de politie. Er werd gecontroleerd op personenauto's, taxi's, vrachtwagens en aanhangwagens.
Veel voorkomende overtredingen waren: het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs, niet dragen van een helm of veiligheidsgordel, te groot vermogen voor bromfietsen, overtredingen met betrekking tot taxivervoer, ondeugdelijke koppeling met aanhangwagens, mobiel bellen en diverse technische gebreken.
Tevens werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Tachtig bestuurders moesten een blaasproef afleggen. Hierbij werd tegen een bestuurder proces-verbaal opgemaakt. Hij blies 320 ug/l, terwijl een maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) is toegestaan.

Alcoholcontrole
Westfriesland, zaterdag 7 juli 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op verschillende plaatsen in Westfriesland alcoholcontroles gehouden. In totaal kregen een tiental bestuurders een proces-verbaal. In drie gevallen werd ook een rijbewijs ingevorderd. Hierbij ging om het om de volgende gevallen: Omstreeks 01.40 uur werden een 39-jarige man uit Enkhuizen en een 44-jarige man uit Hoorn gecontroleerd op de Noorderweg in Enkhuizen. Zij blies respectievelijk 595 en 620 ug/l. Dat is bijna drie het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Een 25-jarige man uit Venhuizen werd op de Buurt in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij blies 640 ug/l.
Omstreeks 04.15 uur reed een 29-jarige vrouw uit Zwaag zich klem tegen een met paaltjes afgezette straat in de omgeving Roode Steen in Hoorn. Politie constateerde drankgebruik. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies zij 420 ug/l (twee maal het wettelijk maximum). Onderweg meende zij echter racistische opmerkingen te moeten maken tegen een van de politiemedewerkers. Ook hiervoor wordt tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt.