Politie Zeeland


W-5852-2004 TEVEEL ALCOHOL MIDDELBURG

In Middelburg is, op de Koudekerkseweg, een 60-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden omdat hij zich, met teveel drank op, rijdend achter het stuur van zijn auto bevond.
Uit een blaastest die de man moest afleggen bleek dat hij ongeveer anderhalf keer teveel had gedronken. De man werd, na het opmaken van proces-verbaal, naar huis gestuurd met een rijverbod van twee uur.


W-5853-2004 VERNIELERS AANGEHOUDEN

In de Vlissingsestraat in Middelburg zijn twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling van auto's en het niet opvolgen van een bevel van de politie.
Een van de twee, een 28-jarige Souburger, werd op heterdaad betrapt toen hij een aantal buitenspiegels van auto's aan het trappen was. Hierop wilde de politie de man aanhouden, echter een 28-jarige man uit Goes, wilde zich met de aanhouding bemoeien en voldeed
niet aan het bevel weg te gaan. Hierop is hij ook aangehouden en na opmaken van proces-verbaal zijn beide mannen heengezonden.


O-5854-2004 RESULTATEN AANGEKONDIGDE ALCOHOLCONTROLE

Vrijdagavond en -nacht tussen 19.30 uur en 05.00 uur werd in het politiedistrict Oosterscheldebekken een alcoholcontrole gehouden.
In totaal zijn er 415 bestuurders gecontroleerd, zij legden allen een blaastest af. In Kapelle op de Nieuwe Vierwegen werd een bestuurder bekeurd omdat hij net boven de gestelde limiet zat. Hij kreeg een rijverbod van een uur.
Ook was er een van tevoren aangekondigde snelheidscontrole in Tholen op de Oesterdam. Daarbij werden 192 auto's gecontroleerd en er reden er 27 te hard. Bij een snelheidscontrole in Oostdijk op de N289 werd van 73 auto's de snelheid gemeten en er bleken er 16 te hard te hebben gereden.