Time : 6:27:24 PM
Date : Saturday, July 03, 2004
Sender Name: Six Flags European Division

KONING LEEUW FEEST IN BELLEWAERDE PARK!
Persbericht

KONING LEEUW FEEST IN BELLEWAERDE PARK!

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli viert het park zijn 50ste verjaardag met koninklijke festiviteiten!

Ieper, zaterdag 3 juli 2004. Het is zover, het langverwachte feest komt eraan: op zaterdag 3 en zondag 4 juli blaast Bellewaerde Park 50 kaarsjes uit. Op het programma van deze feestelijke tweedaagse: animatie en tal van festiviteiten, die zelfs de "Zonnekoning" in zijn tijd groen van jaloezie hadden doen zien.

Een verjaardag met koninklijke stempel...

Om zijn 50e verjaardag op een waardige manier te vieren heeft Bellewaerde Park beslist zijn bezoekers een koninklijk weekend aan te bieden met zijn alom bekende mascotte (de Leeuw van Bellewaerde Park) als ceremoniemeester. Als heerser over zijn koninkrijk heeft hij natuurlijk een koninklijk feest georganiseerd, die naam waardig. In alle hoeken en kanten van het park zal groot en klein koene ridders op hun strijdrossen kunnen bewonderen die met elkaar duelleren en trachten de hand van hun jonkvrouw te winnen. Verder zijn er nog vuurspuwers die de vermetele voorbijgangers op een spetterend spektakel zullen trakteren. De allerkleinsten kunnen dan weer lachen met de hofnar en vol bewondering naar de grote tovenaar kijken. Troubadours, steltenlopers, feeën, jongleurs... Niet minder dan 65 acteurs komen naar Bellewaerde Park om van deze verjaardag iets spectaculairs te maken en de bezoekers de gelegenheid te bieden om met hun gezin een onvergetelijke dag te beleven.

Naast de verschillende activiteiten en animatie in de lanen van het park, kan het publiek ook het kroningsfeest voor de koningskinderen meemaken en op het einde van de dag de Koninklijke Parade bijwonen. Deze parade bestaat uit een zestigtal straatartiesten, drie praalwagens en een hele horde paarden.

Deze indrukwekkende armada van acteurs in middeleeuwse klederdracht zal gedurende een uur in stoet paraderen langs een vooraf uitgestippeld parcours. Uiteraard zal de Leeuw van Bellewaerde Park de stoet vergezellen om iedereen zijn koninklijke groeten over te maken.

Zaterdag 3 juli wordt afgesloten met een prachtig vuurwerk die de hemel boven Ieper zal doen fonkelen.

Eregenodigden....

Het begon allemaal op 3 juli 1954... Toen een zekere meneer Albert Florizoone, die gek was op vogels en natuur, besloot zijn droom in werkelijkheid om te zetten: een toeristisch centrum openen waar zijn verzameling vogels te zien zou zijn. 50 jaar later is het park dat we nu kennen, een van de mooiste van heel Europa. Het park onderscheidt zich van de andere parken door zijn uniek aanbod. Het is een perfecte mix van verbluffende attracties, dieren die in een idyllisch kader in semi-vrijheid leven en een omgeving waar fauna en flora in perfecte harmonie zijn.

Filip de Witte, general manager van het park, wil dit fantastische avontuur graag delen met de talrijke gasten die naar dit feestelijk weekend komen. Het park wordt officieel gehuldigd in aanwezigheid van tal van personaliteiten zoals Paul Breyne, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, Luc Dehaene, burgemeester van Ieper en Dirk Cardoen, burgemeester van Zonnebeke. Zij komen om samen met iedereen hun emoties en herinneringen te herbeleven die ze aan dit attractiepark hebben als belangrijke sociale en toeristische site in de streek van de Westhoek. Ook de toespraak van de familie Florizoone, de stichters van het park, wordt een emotioneel moment. Luc Florizoone zal voor de gelegenheid de verschillende etappes in de geschiedenis van het park overlopen.

De zomer start pas echt in Bellewaerde Park. De dagen zijn nu langer zodat onze bezoekers er volop van kunnen genieten. Zaterdag 3 juli en 30 oktober is er in Bellewaerde Park een nocturne. Het park sluit zijn deuren dan om 22 uur en de avond wordt afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Voor meer informatie over het verjaardagsprogramma en uurschema kunt u contact opnemen met

Anke Vanheirreweghe
avanheir@europe.sftp.com
Tel: + 32 57 46 86 86
Fax: + 32 57 46 75 95

URL: http://www.bellewaerde.be Picture: Attachments: (None)