Ingezonden persbericht


'VOLWASSEN' RACE BRENGT DOORNBOS VIJFDE PLAATS OP MAGNY-COURS!

'VOOR DIRECTE VERSPREIDING
'BRONVERMELDING:INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT

CONSISTENTE RACE BRENGT DOORNBOS 5e PLAATS OP MAGNY-COURS!

Nevers, 03 juli 2004 - In de vijfde FIA International F3000 wedstrijd van 2004, heeft Robert Doornbos vandaag op het circuit van Magny-Cours een nette vijfde positie behaald. Met de bijbehorende vier punten die Doornbos vandaag zeker stelde, bezet de Rotterdammer momenteel de derde plek in de tussenstand om het kampioenschap. Winnaar vandaag was Doornbos' teamgenoot Vitantonio Liuzzi die zich door zijn zege weer kampioenschapleider mag noemen.

De start van de vijfde ronde om het FIA International F3000 kampioenschap verloopt in eerste instantie chaotisch. Doordat de wagen van Mattias Lauda over de kop slaat na een botsing met Alan van der Merwe, besluit de wedstrijdleiding al in de tweede ronde de safety-car in te zetten. Doornbos, die vanaf zijn vierde startplaats direct Patrick Friesacher inhaalde, kan hierdoor als derde aansluiten achter zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi en Yannick Schroeder.

De herstart brengt de in het Italiaanse Viareggio woonachtige Nederlander niet het nodige geluk wanneer hij zowel voormalig F3000 kampioen Tomas Enge als Patrick Friesacher door hun ervaring voorbij moet laten gaan. Nadat Doornbos halverwege de 35 ronden tellende race zijn team heeft bezocht voor zijn verplichte bandenwissel, kan de 22-jarige debutant alleen een race tegen zichzelf rijden, omdat de wagens voor en achter hem te ver weg zijn. Een vijfde positie aan de meet is na 50 minuten racen dan ook uiteindelijk het eindresultaat.

Doornbos: "Dit weekend heb ik voor het eerst in een race de set-up van mijn teamgenoot overgenomen, welke veel vriendelijker is voor de banden(slijtage). Tijdens de herstart in ronde 5 zag ik Tomas Enge met blokkerende wielen aan komen stormen, waardoor ik besloten heb geen onnodige risico's te nemen. Dat ik daarmee twee posities verloor nam ik voor lief met het oog op het kampioenschap: hier sta ik nu op een derde plaats en ben ik tevens de beste 'rookie'. Voor de volgende Grand Prix's heb ik me voorgenomen om het gat in de kwalificaties met Tonio te dichten. Als dat lukt kan ik daarna ook consistenter meestrijden voor podia en wellicht overwinningen!"

UITSLAG RONDE 05 - FIA INT. F3000 KAMPIOENSCHAP (MAGNY COURS):


01.Vitantonio Liuzzi, Arden International, 56:18.071
02.Tomas Enge, Ma-Con, + 06.498s

03. Patrick Friesacher, Coloni, + 22.073s

04.Yannick Schroeder, Durago, + 22.371s

05. ROBERT DOORNBOS, ARDEN INTERNATIONAL, + 24.416s
06.Esteban Guerrieri, BCN, + 37.476s

07.Tony Schmidt, Ma-Con, + 38.170s

08. Ernesto Viso, Durango, + 39.531s

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Powered by BOMS