Ingezonden persbericht


Persbericht

Metropolis legt Noren vast

Zondag 4 juli 2004 vindt tussen 13.00 en 21.00 uur in het Zuiderpark in Rotterdam de 16e editie van Metropolis plaats. Het gratis toegankelijke muziekfestival, met als motto 'the best you've never heard of', wordt gezien als één van de graadmeters van de interessante ontwikkelingen in het clubcircuit.

Met de officiële bevestiging van het optreden van Emmerhoff & The Melancholy Babies krijgt de line up, na de winnaars rock en dance van de Grote Prijs van Nederland 2003, haar eerste buitenlandse invulling.

Het Noorse gezelschap bestaat sinds 1996 en heeft in eigen land inmiddels vier cd s uitgegeven. Hun laatste album If this darkness lingers verscheen in september 2003 en werd in de pers omschreven als het Noorse antwoord op Sixteen Horspower. Het optreden op Metropolis Festival maakt onderdeel uit van een uitgebreide tournee door Duitsland en Engeland.

Metropolis biedt naast de programmering op het openluchtpodium het Nederlands clubcircuit de mogelijkheid zich te profileren met een eigen programma. Op het festivalterrein komen een tweetal circustenten te staan, die net als bij editie van 2003 onderdak zullen bieden aan Vera/Waterfront en Rotown/Ekko/Paradiso.

Onder de noemer OOGST krijgt het containerproject, waarmee Metropolis vorig jaar onbekende Nederlandse bands de kans bood op het festival te spelen, een vervolg. Het door bands, pers en publiek zeer enthousiast ontvangen initiatief biedt het aanstormende talent de gelegenheid zichzelf te promoten, te verkopen, aandacht te trekken of door te breken in het Nederlands clubcircuit.

Bands die geïnteresseerd zijn, kunnen vóór 2 mei 2004 hun demo en biografie sturen naar: Postbus 131, 3000 AC te Rotterdam o.v.v. OOGST. Een vakkundige jury zal deze demo s beoordelen. De geselecteerde bands die op zondag 4 juli op het festival mogen spelen krijgen uiterlijk 17 mei 2004 bericht.


- Einde bericht -