Time : 4:27:30 PM
Date : Friday, July 02, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

Finale Euro 2004 LIVE te Kinepolis Brussel en Palace Luik op groot scherm

Zondag aanstaande, 4/07/04 om 20.45 u, kunnen bioscoopbezoekers de voetbalfinale Euro 2004 tussen Griekenland en Portugal LIVE volgen op groot scherm in 2 Kinepolis-complexen: Kinepolis Brussel en Palace Luik. Om de beleving zo reëel als mogelijk te maken, wordt de match geprojecteerd zoals ze door de supporters in het Portugese stadion beleefd wordt: zonder commentator-stem, enkel de kolkende ambiance van het evenement.

Met de vertoning van de finale verkent Kinepolis Group opnieuw de alternatieve programmatiezone van live-evenementen, die hij nu dankzij de digitale technologie op indrukwekkende wijze toegankelijk maakt voor de bioscoopbezoeker.

Voorverkoop aan 8,50 EUR/persoon via www.kinepolis.com of aan de kassa van Kinepolis Brussel of Cinéma Palace Liège.

Kinepolis Group en Digitale Cinema

Kinepolis Group profileert zich als Europese gangmaker in het toepassen van digitale projectie-technieken, en beschikt thans in België over een platform van 10 digitale projectoren, waarvan 6 hoge resolutie-projectoren (DP100) -uniek in Europa.

Nu het digitaal bioscoopnetwerk zowel technisch als kwalitatief een feit is, kan naast de conventionele speelfilm ook alternatieve content aangeboden worden.

In nauwe samenwerking met Barco (DLP projectoren) en EVS (servertechnologie), biedt Kinepolis Group nieuwe faciliteiten aan en diversifieert ze haar programma- aanbod.

De films 'Plop en de Toverstaf', 'Finding Nemo', 'Brother Bear', 'The Day after Tomorrow' en 'Shrek' toonden reeds de kwaliteit en de toegevoegde waarde van het
digitale beeld aan.
Ook de digitale avant-premières van de 10-delige VTM-misdaadserie 'ASPE' waren succesvol.

Sinds 2 februari kan de Kinepolis-bezoeker dagelijks in de digitale Kinepolis-zalen in Brussel en Vlaanderen, het VTM Nieuws van 19.00 u life volgen.

Zondag 4/07 vindt het eerstvolgende digitale evenement plaats: De voetbalfinale Euro 2004 wordt LIVE op groot scherm geprojecteerd te Kinepolis Brussel en Palace Luik.

Geleidelijk aan zullen in de zalen naast bioscoopfilms, meer en meer alternatieve programma's worden voorgesteld die, zonder de digitale technologie, nooit in een bioscoop zouden kunnen vertoond worden. Vertoningen van prestigieuze evenementen of concerten, al dan niet rechtstreeks, televisie-reeksen (fictie) of programma's met een bijzondere human interest, zullen verder hun weg zoeken naar het grote scherm. Een ongeëvenaard visueel comfort, perfect geluid en de bijzondere dimensie van het reuzescherm, leiden tot een nieuwe beleving voor de bioscoopbezoeker.

Contact:
Myriam Dassonville
Corporate Communication Manager
Kinepolis Group NV
tel +32 2 474 26 91
fax +32 2 474 26 96
e-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com