Politie Groningen

Persberichten zondag 4 juli 2004

Provincie Groningen 04-07-2004 -

Nieuwe Pekela: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagavond aan de Mezenlaan in Nieuwe Pekela een 24-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek hij gedronken te hebben. De verdachte werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.3 promille werd gemeten. Na verhoor is de Pekelder heengezonden met processen-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Tripscompagnie: gewonde bij ongeval
Een 56-jarige vrouw uit Muntendam is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Nieuweweg in Tripscompagnie. De vrouw zat samen met twee andere passagiers bij haar man in de auto. Die raakte door onbekende oorzaak de controle over de wagen kwijt en reed in een bocht rechtdoor. De auto kwam in een greppel tot stilstand. Het slachtoffer klaagde over diverse pijnen en is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De andere inzittenden van de auto bleven ongedeerd. De auto is door een berger weggesleept.

Stadskanaal: drie gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Van Boekerenweg in Musselkanaal zijn zaterdagmiddag drie mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 22-jarige automobilist uit Gasselternijveen op de kruising met de Provinciale Weg geen voorrang verleende aan een andere auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Bourtange. Er ontstond een botsing waarbij de automobilist uit Gasselternijveen en zijn passagier, een 16-jarige jongen eveneens uit Gasselternijveen, gewond raakten. Beide zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder is ter observatie opgenomen. Een inzittende uit de andere auto, een 47-jarige vrouw uit Bourtange werd met nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos raakte zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Leek: dronken automobilist
De politie heeft zaterdagnacht aan de Auwemalaan in Leek een 19-jarige automobilist uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende politiemensen zagen dat de verdachte tot twee keer toe met zijn auto in de berm raakte. Bij de controle die daarop volgde bleek e bestuurder gedronken te hebben. Hij werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.47 promille alcohol vastgesteld. De man is na verhoor heengezonden. Naast een proces-verbaal voor rijden onder invloed kreeg hij een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Onderdendam: bekeuring voor uitrijden mest
Aan de Stadsweg in Onderdendam heeft de politie zaterdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 46-jarige inwoner van Onderdendam. De was bezig met een tractor met daarachter een giertank mest uit te rijden op een perceel grasland. De mest werd daarbij niet emissiearm verwerkt. De verdachte erkende de overtreding maar tekent desalniettemin beroep aan tegen de bekeuring.

Groningen: baldadigheid
Een 35-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in de Poelestraat Groningen. Agenten zagen dat de man op de Grote Markt met fietsen gooide en dat hij in de Poelestraat op een dreigende manier een fietsende vrouw belaagde. De man werd aangehouden. Bij die gelegenheid schold hij de agenten meerdere keren uit. De verdachte, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, is meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid en belediging.

Groningen: vrouw beroofd
Aan de Peizerweg in Groningen is zaterdagnacht een 18-jarige vrouw uit Groningen beroofd van haar handtas. De vrouw was op de fiets onderweg naar huis toen ze plotseling door een man, ook op de fiets, werd geslagen. De vrouw schrok hevig en fietste schreeuwend weg. Ze werd door haar belager achterhaald die haar tot stoppen wist te dwingen. Onder bedreiging met nog meer geweld wist de verdachte de tas van de vrouw te bemachtigen. Daarna verdween hij. De vrouw belde thuis de politie. Ze bleek een hoofdwond te hebben opgelopen die door ambulancepersoneel is behandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vrouw en vriend aangehouden
In de woning van haar ouders aan de Eikenlaan in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 18-jarige vrouw uit Groningen en een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden. De vrouw ging vanwege persoonlijke problemen volledig door het lint. Ze schreeuwde onophoudelijk en vernielde huisraad. Ook verwondde zich zelf. Zowel haar ouders als haar vriend (20) waren niet bij machte de vrouw te kalmeren. De politie werd gewaarschuwd en agenten besloten de vrouw mee te nemen naar het bureau om haar toestand door artsen te laten bekijken. Toen de vriend van de vrouw dit hoorde werd hij kwaad wilde de moeder van zijn vriendin te lijf. Een politieman die dit trachtte te voorkomen werd ook door de Hagenaar aangevallen. De man kon met moeite worden overmeester en werd aangehouden. Bij de worsteling raakte één agent gewond. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Ook de vriendin werd meegenomen naar het bureau. Daar werd zij onderzocht door een arts en een de geestelijke gezondheidszorg. Er werden geen redenen geconstateerd om de vrouw op te nemen. Ze is door de politie terug gebracht naar haar ouders. Tegen haar vriend wordt proces-verbaal opgemaakt voor verzet waarbij letsel is ontstaan. Ook bleek de man gezocht te worden door de Haagse politie voor enkele vermogensdelicten. Hij is ingesloten.

Groningen: bedrijfsongeval
Bij een bedrijfsongeval in een bouwmarkt aan de Bornholmstraat in Groningen is zaterdagmiddag een 20-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer kwam tijdens zijn werkzaamheden met een hand bekneld te zitten tussen een elektrische pompkar en een stelling. De man is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft het onderzoek overgedragen aan de Arbeidsinspectie.

Groningen: controle aanhangwagentjes
De politie heeft zaterdagmorgen een controle gehouden op het rijden met (éénassige)aanhangwagentjes. In totaal werden vijftien autos met karretjes gecontroleerd. De politie maakte 15 processen-verbaal op voor onder andere onjuiste belading, geen of onjuiste kentekenplaten, ondeugdelijke verlichting, geen E-rijbewijs en geen of ondeugdelijke remmen. Eén aanhanger bleek gladde banden te hebben.

Snelheidscontroles: zaterdag
Groningen: Laan 1940 1945
Limiet: 70 km per uur, gecontroleerd: 1890 voertuigen, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 103 km.
Veendam: N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 550 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 118 km.