Lekstroom 10.45 uur

Utrecht 04-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verkeersongeval met letsel

NIEUWEGEIN Zaterdagavond vond er op de Rijksweg A2 richting Den Bosch tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwegein een verkeersongeval plaats, waarbij een een 21-jarige vrouw uit Megen ernstig gewond raakte.

Omstreeks 18.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat er op de Rijksweg A2 een plank van een aanhangwagen was afgevallen. Deze plank was door de voorruit van een daarachter rijdende personenauto gegaan. Hierbij raakte de bijrijdster ernstig gewond. Zij is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het UMC.

De bestuurder van de personenauto met aanhanger, een 56-jarige man uit Hedel, werd aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat een deel van de losliggende bodemplaat van de aanhangwagen uit de aanhangwagen is gewaaid en door de voorruit van het getroffen voertuig is gegaan.

Drie jongens aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie drie jongens aan op de Rijksweg A12 voor heling en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig.

Om 00.15 uur zag een agent op de Weg naar de Poort drie mannen in een auto rijden, waarvan bekend was dat de bestuurder van de auto niet beschikt over een geldig rijbewijs. Op de Rijksweg A12 lukte het het voertuig staande te houden. Bij het openen van de kofferbak trof de agent een slotentrekker, een waterpomptang, twee bromfietshelmen en twee verzekeringsplaatjes aan. Hierop werden de jongens, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein en een 17 en 18-jarige jongen woonachtig in IJsselstein aangehouden. De 17-jarige jongen uit Nieuwegein werd daarnaast nog aangehouden voor het zich niet houden aan de schorsende voorwaarden naar aanleiding van zijn ITB-traject. Op het bureau bleek dat de verzekeringsplaatjes van diefstal afkomstig waren. De jongens werden overgebracht naar het hoofdbureau in Utrecht en aldaar ingesloten.

Vernieler aangehouden

HOUTEN Zondagochtend omstreeks 04.00 uur heeft de politie een 22-jarige man uit Houten aangehouden wegens vernieling. Na melding van een 41-jarige getuige uit Houten die achter twee jongens aanzat, waarvan er één diverse fietsen zou hebben vernield. De politie heeft de twee mannen hierop aangesproken, waarbij de 22-jarige man uit Houten verklaarde de fietsen in de sloot te hebben gegooid. Hierop heeft de politie de man aangehouden. De andere man was niet betrokken bij de vernieling.

Brand

HOUTEN Zondagochtend omstreeks 02.20 uur werd bij het bureau te Houten aangebeld door een 20-jarige man uit Houten, die meldde dat er brand was bij een pand aan de Riddersborch. De politie is direct ter plaatse gegaan. Daar bleek dat de kranten in het kranten- en vuilnishok, direct aangrenzend aan de school, in brand stonden. Bij het aanrijden zagen de agenten twee personen wegfietsen en één van hen heeft de achtervolging ingezet met behulp van de snorfiets van de melder. Echter bleef deze zoekactie zonder resultaat. De brandweer heeft de brand geblust.

Baldadigheid

NIEUWEGEIN Zaterdagavond omstreeks 20.45 uur heeft de politie drie jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar uit Nieuwegein aangehouden wegens het betreden van verboden grond. Eerder kreeg de politie de melding dat een aantal jongens op het bouwterrein aan de Wierselaan liepen en voorwerpen uit de in aanbouw zijnde huizen aan het werpen waren. De voorwerpen zouden op en over de Wierselaan terecht komen. De politie is ter plaatse gegaan en heeft de jongens ingesloten, waarna ze aangehouden zijn. Na voorgeleiding zijn de jongens met bekeuringen heengestuurd.