Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man ernstig gewond na val van skateboard
Publicatiedatum: 04-07-2004

Een 28-jarige man uit Hilversum is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval met een skateboard op de Tellegenlaan in Arnhem. Het slachtoffer zou volgens getuigen van een helling zijn gereden en door nog onbekende oorzaak van zijn skateboard zijn gevallen. Daarbij was hij gewond geraakt aan zijn hoofd. Per ambulance is het slachtoffer overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De man zou vermoedelijk een breuk in de schedel hebben opgelopen; zijn toestand zou voorlopig stabiel maar zorgwekkend zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - verdachte van tasjesroof aangehouden

Publicatiedatum: 04-07-2004

De politie heeft zaterdagochtend een 30-jarige Arnhemmer aangehouden als verdachte van een tasjesroof op de Hoofdstraat in Velp. Omstreeks tien uur zou een 64-jarige Velpse door de tasjesdief zijn belaagd. De tasjesdief zou vervolgens op de fiets zijn weggevlucht. Getuigen waarschuwden hierop de politie. Een surveillance, die toevallig in de buurt was, zette direct de achtervolging in en zag de Arnhemmer even later een flatgebouw in de wijk Presikaaf invluchten. De man kon kort daarna worden aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer van de tasjesdiefstal was overigens ongedeerd gebleven maar deed wel aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - agent mishandeld bij alcoholcontrole

Publicatiedatum: 04-07-2004

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hommelseweg in Arnhem een 49-jarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een politieagent. Omstreeks kwart voor twee zagen surveillerende agenten een auto zonder verlichting rijden en stelden een controle in. Daarbij bleek dat de bestuurder, een 50-jarige vrouw uit Arnhem, vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Toen de agenten een nader onderzoek wilden instellen en de 50-jarige vrouw aanhielden zou er onenigheid zijn ontstaan, waarbij de 49-jarige passagiere van de Arnhemse zich met het voorval bemoeide. Daarbij zou de 49-jarige vrouw getracht hebben de aanhouding van de 50-jarige te voorkomen en een van de agenten hebben vastgepakt, gekrabd en met een handtas hebben geslagen. De agent raakte daarbij licht gewond. Hierop werd de 49-jarige vrouw ook aangehouden. Van de 50-jarige bestuurster kon geen ademanalyse worden afgenomen, waarop zij de bloedproef moest ondergaan. De 50-jarige mocht na verhoor het bureau verlaten met een proces-verbaal en een rijverbod. De 49-jarige verdachte is na verhoor ook in vrijheid gesteld. Zij kreeg na overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---