Politie Drenthe

zondag

Assen 04-07-2004

Politieauto botst op paard
MEPPEL Vannacht botste een 44-jarige politieman met zijn politiebus tegen een overstekend paard. De man reed over de Oosterbroekenweg komende uit de richting van de N851. Het paard overleed ter plaatse aan inwendig letsel. De schade aan de bus was groot. Onderzoek naar de herkomst van het paard volgt.

Aanrijding tussen auto en paard + wagen
ELIM Gistermiddag botste een bedrijfsauto op een paard met wagen. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Tuindersweg met de Jan Kielswijk. Een 26-jarige autobestuurster uit Dalerpeel die over de Tuindersweg in de richting van Elim reed zag op de kruising een van rechts komende paard met wagen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 61-jarige bestuurder van het paard met wagen en het paard kwamen met de schrik vrij. Zijn 46-jarige bijrijdster klaagde over pijnlijke ribben.

Doorijder eenzijdig ongeval door politie aangehouden HOOGEVEEN Een 37-jarige bestuurder uit Hoogeveen die vannacht na een eenzijdig ongeval met zijn auto de benen nam kon kort hierna door de politie aangehouden worden. De auto werd aangetroffen na een aanrijding met een lantaarnpaal in een plantsoen aan de Oranjestraat. Kort hierna belde de eigenaar van de auto de politie met de mededeling dat zijn auto gestolen was. Na onderzoek bleek dat de man bestuurder was geweest van de auto en werd hij thuis aangehouden. Hierbij probeerde een 32-jarige vriend van de man, eveneens wonende in Hoogeveen, de aanhouding te beletten en beledigde tevens de politie. In verband hiermee werd ook hij aangehouden. De eigenaar bekende op het bureau als bestuurder te hebben gereden en de plaats van het ongeval te hebben verlaten. De man bleek onder invloed te verkeren en blies 630 ug/l. Hij verliet het bureau met een snelrechtdagvaarding. De vriend werd ingesloten en mocht vanmorgen het bureau weer verlaten. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
ASSEN Vannacht werd een 38-jarige Assenaar in zijn auto op de Lonerstraat gecontroleerd. Na onderzoek bleek dat de man alcohol genuttigd had. Hij blies 235 ug/l en werd bekeurd.

NIEUW BUINEN Een 22-jarige autobestuurder uit Nieuw Buinen werd op het Zuiderdiep gecontroleerd. Hij blies 475 ug/l en kreeg eveneens een bekeuring.

Inbraak in loods
BUINERVEEN Tussen donderdag 1 juli 21.30 uur en zaterdag 3 juli 09.30 uur werd er ingebroken in een loods aan de Zuiderstraat. Door de afgesloten toegangsdeur te forceren werden er 2 bosmaaiers, een quad en een motormaaier weggenomen. De buit heeft een waarde van ongeveer 5200 euro. De 42-jarige naast de loods wonende eigenaar deed aangifte.

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan
ASSEN Nadat vannacht het alarm bij een cafetaria aan Bremstraat afging was de politie snel ter plaatse. Daar constateerde men dat er een ruit ingeslagen was en dat er drie personen rennend richting Sleutelbloemstraat liepen. Op de Bremstraat werd een 16-jarig meisje uit Assen aangehouden. Een 18-jarige jongeman werd in een tuin aan de Sleutelbloemstraat aangehouden. Een 23-jarige uit Gieten afkomstige mededader meldde zich kort hierna aan het bureau aan de Weiersstraat. Een gedeelte van de buit, snoep en rookwaar, werd bij de daders aangetroffen en een gedeelte werd teruggevonden op de Sleutelbloemstraat. De drie verdachten zijn ingesloten.

Bedrijfsinbraken
EMMEN Vannacht werd er ingebroken in een restaurant aan de Alerderbrink. De buit bestond uit rookwaar.

EMMEN Bij een bedrijf aan de Wolfsbergenweg is vannacht ingebroken. Door een ruit van een toegangsdeur in te gooien kon men binnen komen. In het bedrijf werd een vitrinekast vernield waarna een aantal messen werden weggenomen.

Winkeldiefstal
EMMEN Een 13-jarige jongen uit Emmen werd gistermorgen betrapt bij het stelen van een pakje Yo Gu Uh kaarten ter waarde van 4,50 euro. Het feit werd gepleegd bij en bedrijf aan de Alerderbrink. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding door politie van vernieler
EMMEN Een 19-jarige jongeman uit Schoonebeek is vannacht op de Hondsrugweg terzake vernieling aangehouden. Na onderzoek bleek dat hij over het dak en motorkap van een daar geparkeerde auto had gelopen waarna deze beschadigd raakte. Hij kreeg een geldboete van 130 euro en mag de schade aan de auto van een 31-jarige Emmenaar betalen. De dader kon geen verklaring geven voor zijn gedrag.

Verdachte vernielingen door politie aangehouden EMMEN Een 18-jarige jongeman uit Emmen is vannacht in de Hoofdstraat aangehouden. Getuigen wezen de man aan als dader van een vernieling van een ruit van een restaurant aan de Hoofdstraat. Na aanhouding bekende hij tevens een vernieling aan een geparkeerde auto aan de Hoofdstraat. De man werd ingesloten.

Dader vechtpartij aangehouden politieman raakt gewond MEPPEL Tijdens de aanhouding van twee verdachten, beide wilden zich na herhaaldelijk sommeren door de politie niet verwijderen, is een politieman gewond geraakt. Na een conflict tussen portiers van een discotheek aan het Prinsenplein en enkele jongeren, waarbij deze zich niet wilden verwijderen, werd de politie ingeschakeld. Hierbij werd een 21-jarige man uit Meppel aangehouden. Zijn eveneens uit Meppel afkomstige vriend nam hierbij de benen doch toen hij door een politieman aangehouden zou worden ontstond er een vechtpartij waarbij de politieman omver geduwd werd door een 19-jarige man uit Meppel. Na de val werd de politieman door hem in zijn gezicht gelagen waarna de verdachte gepepperd werd. Hij werd kort hierna aangehouden door de politie. De 21-jarige verdachte kreeg een snelrechtdagvaarding. De 19-jarige verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politieman werd in verband met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707

Dana Everts, tel. 0592-361260 / 06-52554218 zal de voorlichting vanaf maandagmorgen, 08.00 uur overnemen.

info@politie-drenthe.nl