Politie Gelderland-Midden

Zevenaar-man aangehouden na mishandeling zoontje (7)
Publicatiedatum: 04-07-2004

De politie heeft zaterdagmiddag in een woning in Zevenaar een 30-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 7 jarige zoon. Buurtbewoners waarschuwden omstreeks half vier de politie nadat ze gehoord hadden dat er kennelijk een ruzie in de woning gaande was. Toen agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij het 7-jarige slachtoffer aan met een hoofdwond. Binnen zou de 30-jarige verdachte de agenten hebben bedreigd met een mes. Nadat de agenten hem vergeefs gesommeerd hadden dat te laten vallen wisten zij de man met behulp van pepperspray te overmeesteren. Later bleek dat de Zevenaarder ook zijn 29-jarige vrouw mishandeld had. De verdachte Zevenaarder is voor verder onderzoek ingesloten. De 7-jarige jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen. Wat de aanleiding tot de ruzie en de mishandelingen is geweest wordt nog onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - Bemmelnaar verdacht van mishandeling vader
Publicatiedatum: 04-07-2004

De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige Bemmelnaar in zijn ouderlijke woning in Bemmel aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vader. Beiden zouden rond half zes in de woning ruzie hebben gekregen over huiselijke aangelegenheden. De woordenwisseling zou vervolgens zijn uitgelopen op een handgemeen, waarbij de Bemmelnaar zijn vader zou hebben geslagen. De vader liep daarbij enkele lichte verwondingen op. Gewaarschuwde agenten hielden even later de 23-jarige man in zijn woning aan. Door de vader van de man is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - bromfietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 04-07-2004

Een 20-jarige bromfietser uit Duiven is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwgraaf in zijn woonplaats. Het ongeval deed zich omstreeks vijf uur voor toen een 42-jarige automobilist uit Ruurlo op een van de kruising vermoedelijk geen voorrang gaf aan de van rechts komende bromfietser. In een poging de auto te ontwijken zou de bromfietser zijn gevallen, waarna hij alsnog de auto van de Ruurloër raakte. Daarbij zou de Duivenaar verwondingen hebben opgelopen. Per ambulance werd hij overgebracht naar een huisartsenpost, waarna hij na behandeling naar huis kon.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - jongen (12) aangehouden na brandje

Publicatiedatum: 04-07-2004

De politie heeft vrijdagavond op de Prunuslaan in Duiven een 12-jarige jongen uit die plaats aangehouden na een containerbrandje. De jongen wordt ervan verdacht de brand in de container te hebben aangestoken. Omstreeks zeven uur zou de jongen in bijzijn van twee anderen de container, die gevuld was met oud papier, hebben aangestoken. Aangezien de container tegen de gevel van een schoolgebouw aanstond was er gevaar voor het overslaan van het vuur. Buurtbewoners grepen snel in en hadden de brand echter weten te blussen. Mede op aanwijzen van omstanders werd de 12-jarige knaap aangehouden. Hij bekende later het vuur te hebben aangestoken en geschrokken te zijn van het gevolg. Een kameraadje van de jongen, een 11-jarige plaatsgenoot, is later ook door de politie verhoord. Beide jongens hangt vermoedelijk een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. En derde kind dat er bij zou zijn geweest bleek niets met het voorval van doen te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heteren - drankrijder van de snelweg gehaald

Publicatiedatum: 04-07-2004

Met enige moeite heeft de politie vrijdagavond een 38-jarige drankrijder uit Zevenaar van de weg weten te halen. Surveillerende agenten zagen de man rond zeven uur over de autosnelweg A-50 bij Heteren rijden. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij slingerend reed en bijna aanrijdingen veroorzaakte. De man reageerde in eerste instantie niet op het door de agenten gegeven stopteken. Ook toen de agenten naast de Zevenaarder gingen rijden weigerde hij te stoppen. Ter hoogte van Ravenstein lukte het uiteindelijk de man aan de kant te zetten. De Zevenaarder bleek gedronken te hebben en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daarbij werd een promillage vastgesteld van 1,57 (ruim drie maal het wettelijk toegelaten maximum). Tevens bleek de man geen auto te mogen besturen omdat hem dit bij rechterlijke uitspraak verboden was. Daarnaast bleek de Zevenaarder nog een boete te hebben openstaan voor het rijden onder invloed. De man bekende later en is ingesloten voor het uitzitten van de vervangende vrijheidsstraf van 13 dagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---