Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 04-07-2004

MISHANDELING

s-Hertogenbosch-
In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Sint Josephstraat. Een 55-jarige Bosschenaar werd zonder bekende aanleiding in zijn gezicht geslagen. De drie verdachten waren er vandoor gegaan. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie kon op de Nieuwstraat de drie verdachten uit s-Hertogenbosch (25, 30 en 32 jaar) aanhouden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling een gebroken jukbeen op.

HUISELIJK GEWELD

Rosmalen-
Zaterdagavond is in een woning in Rosmalen een 42-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte had deze avond zijn vriendin in diens woning in haar gezicht geslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Heusden-
Zaterdagavond is in zijn woning in Heusden een 56-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De verdachte had zijn vrouw geslagen en met de dood bedreigd. De man is overgebracht naar het politiebureau.

BEDREIGING EN VERNIELING

s-Hertogenbosch-
Zaterdagmiddag is op de Copernicuslaan een 43-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij zou zojuist de ruit van een deur van een woning hebben vernield en de bewoners hebben bedreigd met de dood.

s-Hertogenbosch-
Zaterdagavond is in Eimeren een 42-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had zojuist vernielingen gepleegd aan de woning van een 50-jarige vrouw en haar daarbij bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau.

OVERVAL

s-Hertogenbosch-
In de nacht van zaterdag op zondag hebben drie onbekende personen een horecagelegenheid aan de Van Berckelstraat overvallen. De daders dwongen de twee medewerkers geld af te geven, waarna ze er vervolgens met het geld vandoor gingen. Twee van hen droegen een bivakmuts, de derde dader had een capuchon over zijn hoofd. De politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch-
In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige Bosschenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist had bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Later deze nacht is op de Triniteitstraat een 42-jarige man uit Vught aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA VEROORZAKEN VERKEERSONGEVAL

Oss-
Vrijdagavond is op de Graafsebaan een 19-jarige man uit Zaandam aangehouden. De automobilist had zojuist voor het verkeerslicht aan de kruising van de Oostwal met de Singel 1940-1945 een aanrijding veroorzaakt. De man reed ter hoogte van het verkeerslicht achteruit en beschadigde daarbij de auto van een 39-jarige vrouw uit Megen, die achter de man stil stond. De verdachte ging er vervolgens vandoor zonder zijn gegevens bekend te maken. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

BELEMMERING AANHOUDING

Oss-
Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag twee personen lopen op de Singel 1940-1945, toen één van hen een glas in de voortuin van een woning gooide. De jongen weigerde zijn naam op te geven aan de agenten en werd daarop aangehouden. De tweede persoon belemmerde de agenten door te duwen. Hierop is de 16-jarige Ossenaar aangehouden.

GESTOLEN AUTO

Berghem-
Surveillerende agenten troffen zaterdagavond voor een woning aan de Ploeg een auto die ontvreemd bleek te zijn van een bedrijf uit Drachten. Een 40-jarige man uit Berghem is aangehouden op verdenking van heling of verduistering van deze auto. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED

Haaren-
In de nacht van zaterdag op zondag is in zijn woonplaats een 18-jarige bromfietser aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van zes uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Uden-
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt een 38-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling van een 25-jarige man uit Zeeland. De verdachte zou de 25-jarige man met de vuist in het gezicht geslagen hebben. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man uit Arnhem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Volkel-
Zaterdagavond is op de Antoniusstraat een 19-jarige man uit Uden aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Veghel-
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Chrysantenstraat een 35-jarige man in zijn woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Uden-
Later deze nacht is op de Kornetstraat een 40-jarige automobilist uit Enschede aangehouden voor overtreding van hetzelfde feit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

TELEFOON ONTVREEMD

Boxmeer-
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Steenstraat een 32-jarige man uit Sambeek aangehouden. De man had kort daarvoor in een horecagelegenheid aan de Steenstraat aan een 18-jarige man uit Gennep gevraagd of hij gebruik mocht maken van diens mobiele telefoon. De 32-jarige man ging er vervolgens met de telefoon vandoor. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.