Politie Zuid-Holland-Zuid

04/07/04 Weekend District Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

04-07-2004 - Persberichten District Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

BRAND IN SLOOPSCHIP
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Aan de Veersedijk ontstond op vrijdag 2 juli omstreeks 15.00 uur brand in een sloopschip. Vanaf de Zwijndrechtse brug waren zwarte rookwolken zichtbaar. Met hulp van de Brandweer Dordrecht, die met twee stralen water spoot en de blusboot van de KLPD werd de brand ongeveer een half uur later met schuim gedoofd. Er is dieselolie in het water terechtgekomen. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Op de Mijlweg en de Thorbeckeweg is op 2 juli tussen 14.00 en 17.00 uur door het VHT een verkeerscontrole gehouden. Van de 576 gecontroleerde voertuigen kunnen 40 automobilisten een bekeuring ontvangen voor te hoge snelheid (6) Het niet dragen van de autogordel (31) niet handsfree bellen (1) onderverzekerd rijden (1) en dronken achter het stuur (1, deze persoon is aangehouden).

CONTROLE AANHANGWAGENS EN CARAVANS
DORDRECHT- Tijdens een rijdende controle van de Politie Zuid-Holland-Zuid zijn op 2 juli tussen 14.00 uur en 21.00 uur in totaal 76 aanhangwagens en caravans gecontroleerd. In totaal zijn er 21 bekeuringen uitgeschreven voor bijvoorbeeld onjuiste kentekens, slechte losbreektrekrichting, slechte hulpkoppelingen het niet goed voeren van de verlichting en ongekeurde voertuigen. Deze controle is gehouden omdat de politie vakantiegangers graag veilig op vakantie wil laten gaan.

ALCOHOL
DORDRECHT- Op de Hugo de Grootlaan is op 3 juli omstreeks 02.00 uur een 50-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
DORDRECHT- Op het Sumatraplein is op 3 juli omstreeks 03.00 uur een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man reed in benevelde toestand tegen een andere auto aan op het Sumatraplein.
DORDRECHT- Op de Brouwersdijk is op 3 juli omstreeks 19.00 uur een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij met te veel drank op in zijn auto reed. De man kreeg een rijverbod van 10 uren. DORDRECHT- Op de Schuilenburg is op 4 juli omstreeks 05.00 uur reen 51-jarige man uit Antwerpen aangehouden.De man kwam dronken uit een café en reed weg in zijn auto. De man kreeg een rijverbod van 8 uren.

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Door een getuige werd op 3 juli omstreeks 06.00 gemeld dat er ingebroken werd in een pand aan de Blaauwweg. Toen de politie ter plaatse kwam zag zij inderdaad dat er een ruit uit lag. De getuige gaf een zodanig goede beschrijving van de verdachte dat een 35-jarige man uit Dordrecht even later in zijn auto op de Regenboogstraat aangehouden kon worden. De man verklaarde dat hij bij zijn vriendin was geweest maar dat hij verdwaald was. Hij verklaarde dat hij zijn pakje shag kwijt was. Het pakje werd later door de politie aangetroffen in het pand waar hij had ingebroken. De man had geld bij zich dat vermoedelijk afkomstig is uit het pand. In de auto trof de politie gereedschap aan dat naar alle waarschijnlijkheid is gebruikt bij de inbraak. De man is aangehouden.

FIETSENDIEF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Tijdens surveillance op de Spuiweg zagen politiemannen op 3 juli omstreeks 04.30 uur een man rennen met een fiets op zijn schouders. Toen de 26-jarige man uit Dordrecht de politiemannen zag gooide hij de fiets van zich af. De politie zette de achtervolging in. De man rende de Singel op. De man werd met hulp van een diensthond in de bosjes op de Burgemeester de Raadtsingel aangetroffen en is aangehouden. Tijdens de aanhouding werd de man, omdat hij zich verzette, door de diensthond in zijn arm gebeten. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd waar de wond gehecht is.

BLOWEN
DORDRECHT- Tijdens surveillance op de Tolbrugkamp zag de politie een 23-jarige man uit Hendrik-Ido Ambacht al blowend staan.Toen de politie een bekeuring wilde uitschrijven rende de man weg. Na een korte achtervolging lopend en met een fiets kon de politie man achter de flat van de Aardappelmarkt aanhouden, alwaar ij zich had verstopt. De man is aangehouden en kon op het politiebureau aan de Nassauweg zijn bekeuring van 40 Euro in ontvangst nemen.

VERVELENDE MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Bij een horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat landzijde is op 3 juli omstreeks 04.00 uur een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wilde bij vertrek uit de horecagelegenheid zijn jas retour hebben maar kon geen nummertje laten zien. De man werd daarop erg lastig, zodanig dat hij door de portiers buiten werd gezet. Buiten ging de man verder met zijn razernij en gooide hij een fiets tegen de deur. Toen de politie vroeg naar zijn naamwilde hij het niet geven voordat hij zijn jas had, zo riep hij. De man was erg dronken, erg vervelend en is uiteindelijk met een aantal politiemensen de cel ingezet. Degene van wie de fiets is zal aangifte doen van vernieling.

INGEBROKEN
DORDRECHT- In een restaurant aan de Singel is in de nacht van 3 op 4 juli ingebroken. Men kwam binnen door de deur in te trappen en nam een kassalade mee met daarin 200 euro. De technische recherche stelt een onderzoek in.

48 AUTOS BEKRAST; DE POLITIE ZOEKT GETUIGEN!!
DORDRECHT- In de nacht van 3 op 4 juli zijn in de Binnenstad en Reeland 48 autos bekrast met een scherp voorwerp, aldus geconstateerd door de Politie Zuid-Holland-Zuid. De vandal(en) hebben voor zover nu bekend de route Bankastraat , Stooplaaan, Hallincqweg afgelegd en hebben hun vandalistische activiteiten mogelijk naar andere straten uitgebreid. De politie vraagt gedupeerden die aangifte willen doen contact op te nemen met het Politie Service Centrum (0900-8844 lokaal tarief)zodat er een afspraak gemaakt kan worden om aangifte te doen aan de Nassauweg. Ook vraagt de politie getuigen, die weten wie dit op zijn/haar geweten heeft, zich eveneens te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

4
DORDRECHT- Bij een horecagelegenheid aan de Visstraat zijn op 43 juli rond middernacht een 40-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Zij veroorzaakten overlast op het terras. Toen de politie aankwam stond de man net met een terrastafel boven zijn hoofd met de bedoeling deze door de ruit van het restaurant te gooien. Een snelle actie van de politie zorgde ervoor dat de man binnen seconden geboeid op het trottoir lag. De man en de vrouw waren al dronken toen zij het restaurant binnen kwamen. Toen de barkeeper hen vroeg weg te gaan gooide de man een asbak kapot. De barkeeper zette de man toen buiten. Dit was de aanleiding voor het vervelende gedrag van de man.