Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 4 juli

Alkmaar 04-07-2004 - 16.46 uur

Weigering
Schoorl, zondag 4 juli 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een 39-jarige man uit Utrecht in een personenauto gecontroleerd op de Hargerstrandweg te Schoorl. De man was opgevallen doordat hij hevig slingerde. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De auto bleek niet verzekerd te zijn.

Snelheidscontrole
Egmond aan de Hoef, zondag 4 juli 2004.
Op zondagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Egmonderstraatweg te Egmond aan de Hoef. In totaal kregen elf bestuurders een bekeuring omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur.

Hoge snelheid: rijbewijs kwijt
Heerhugowaard, zondag 4 juli 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 14.10 uur raakte een 27-jarige man uit Heerhugowaard zijn rijbewijs kwijt. De man reed in een personenauto over de Westerweg in zijn woonplaats met een snelheid van 140 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Aanrijding met letsel
Castricum, zaterdag 3 juli 2004.
Op zaterdagmiddag reed een 17-jarige jongen uit Wormer op de bromfiets over het fietspad naast de Provincialeweg in Castricum. Voor hem waren twee meisjes aan het skeeleren. Om te kunnen passeren claxonneerde de bromfietser. De meisjes hebben hem, mogelijk door de harde wind, niet gehoord. Op het moment dat de bromfietser voorzichtig tussen de meisjes door wilde rijden, raakte een van hen de bromfietser. Het 16-jarige meisje uit Beverwijk kwam daarbij ten val en brak vermoedelijk een pols. Zij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.

Insluiping
Alkmaar, zaterdag 3 juli 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur was een 26-jarige vrouw in en om haar huis aan de Cornelis Buysstraat in Alkmaar bezig. Door het mooie weer stond haar achterdeur open. Toen zij in de achtertuin stond, zag zij plotseling drie jongens uit haar woning komen. De vrouw begon te gillen, waarop de drie jongens wegvluchtten. De verdachten bleken uit de woning een GSM en een portemonnee te hebben gestolen.

Diefstal auto: wapen aangetroffen
Alkmaar, zondag 4 juli 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 04.40 uur zag de politie een personenauto tegen het verkeer inrijden op de Koningstraat. Bij controle van het kenteken bleek de auto gestolen te zijn. Toen de bestuurder de auto parkeerde op de Gedempte Nieuwesloot, kon hij worden aangehouden. Het ging om een 26-jarige man uit Alkmaar. Een vrouw, die als passagier mee reed, wist echter te ontkomen. Bij de aanhouding van de man werd in zijn kleding een vuurwapen aangetroffen. Onderzoek leerde, dat hij hier eerder die nacht (omstreeks 02.45 uur) een 26-jarige Alkmaarder op de Bagijnenstraat in Alkmaar het met vuurwapen had bedreigd bij het portiek van een woningencomplex. De aangehouden verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek wordt ingesteld naar het wapen.

Veelpleger gepakt
Alkmaar, zaterdag 3 juli 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 18.05 uur fietste een 67-jarige vrouw over het Kerkplein te Alkmaar. Hier kwam een 32-jarige Alkmaarder op haar af lopen. De man greep de vrouw vast en trok haar aan haar haar. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Het was de man te doen om de handtas van de vrouw die in een mandje voorop de fiets zat. Doordat de vrouw om hulp riep, kwamen er echter mensen aanlopen. De man nam hierop de benen. Op basis van het signalement dat werd opgegeven, wist de politie dat het om een bekende veelpleger ging. De verdachte werd even later aangetroffen op het geert Groteplein. Hier werd hij aangehouden. De man is ingesloten in het politiebureau te Alkmaar.