Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 4 juli

Den Helder 04-07-2004 - 16.49 uur

Aanrijding met letsel
'T Veld, zondag 4 juli 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 00.50 uur raakte een 42-jarige vrouw uit Tuitjenhorn gewond bij een aanrijding op de kruising Hartweg - Doorbraakweg - Zwarteweg in 'T Veld. Een 20-jarige vrouw uit 'T Veld reed in een personenauto over de Doorbraakweg en stak de kruising over naar de Zwarteweg. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een personenauto die over de Hartweg aan kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 47-jarige man uit Tuitjenhorn. Het slachtoffer zat als passagiere in deze auto. Zij werd met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Geschept door taxi
De Koog, zondag 4 juli 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.20 uur reed een 43-jarige man uit Den Burg in een taxi over de Dorpsstraat in De Koog. Hij was onderweg naar een klusje. Vlak voor hem stak een groep wandelaars de rijbaan over. Mogelijk heeft de taxichauffeur de groep te laat gezien. Een van de wandelaars kon nog net op tijd wegspringen, maar een 25-jarige vrouw uit Oudeschild werd door de taxi geschept. Zij kwam op de motorkap van de auto terecht. Zij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Deze constateerde slecht kneuzingen.

Diefstal buitenboordmotor
Van Ewijcksluis, zaterdag 3 juli 2004.
Op zaterdagmorgen werd tussen 01.00 en 11.00 uur een buitenboordmotor gestolen vanachter een Zodiac rubberboot. De boot lag in de haven van Van Ewijcksluis. De motor had met een slot vastgezeten. Het betrof een blauwe Yamaha buitenboordmotor, type 2.6.