Ingezonden persbericht


Tweede plaats in Le Mans Endurance Series behouden

Barron Connor Racing vierde en vijfde in Nürburgring 1000 KM

Nürburgring, 4 juli 2004 Het Nederlandse Barron Connor Racing team heeft dit weekeinde met hun twee Ferrari's 575 GTC tijdens de Nürburgring 1000 KM in Duitsland de vierde en vijfde plaats behaald in de GTS klasse. De Nederlander John Bosch en zijn teamgenoten Danny Sullivan (USA) en Thomas Biagi (I) staan daarmee na twee van de vier races op de tweede plaats in de prestigieuze Le Mans Endurance Series.

Bosch, Sullivan en Biagi vertrokken tijdens de op zaterdagavond verreden race vanaf de derde startplaats in hun klasse en reden de hele avond in de top drie. Een slimme strategie bracht hen gedurende de door vele hoosbuien geplaagde wedstrijd zelfs even aan de leiding. Diezelfde regen wierp het drietal in de slotfase van de zes uur durende race echter ook terug, toen de op dat moment rijdende Biagi een paar ronden te laat van andere banden werd voorzien. John Bosch zette nog een furieuze aanval in op de derde plaats, maar kwam net even tijd te kort op het fameuze circuit in de Eifel: "De LMES races zijn 1000 KM lang, maar duren maximaal zes uur en door de vele buien was dat vandaag het geval.", aldus de Nederlander, die tijdens de eerste race om met Le Mans kampioenschap (de Monza 1000 KM) tweede werd. "Ik was het laatste half uur vaak vijf tot zes seconden per ronde sneller dan de Saleen voor ons, maar zij hoefden de pits niet meer in. We hadden hier vandaag derde moeten worden, maar het pakte anders uit. Wat betreft het kampioenschap is met twee races te gaan echter nog van alles mogelijk. We staan net als na Monza tweede in het klassement, nu met 13 punten. Onze concurrenten zijn de Prodrive Ferrari 550 van het Larbre team (20 punten) en de Saleen S7R van Konrad (8 punten). Ervaren teams met beproefde auto's en uitstekende coureurs. Wij zijn een nieuw team met nieuwe auto's en leren dit jaar erg veel. Dat is een uitdagend proces, maar het werpt zeker zijn vruchten af."

De tweede Ferrari 575 GTC van Barron Connor Racing werd vijfde in de GTS klasse, maar Mike Hezemans (NL) en zijn teamgenoten Jean-Denis Deletraz (CH) verloren meteen veel tijd toen Deletraz door een sportscar van de baan werd gereden. Nog een spin en te snel rijden in de pitstraat resulteerden in een vijfde plaats.

UITSLAG voor alle uitslagen van de Le Mans Endurance Series, zie www.lmes.net

FOTO (rechtenvrij, Robbert Maas) John Bosch in actie met één van de Barron Connor Racing Ferrari's tijdens de Nürburgring 1000 KM (zaterdag 3 juli 2004)

MEER INFORMATIE (niet publiceren a.u.b.) Voor informatie, foto's, videobeelden of vragen, neem contact op met Mark Koense via 0653105404, stuur een e-mail naar info@barron-connor-racing.com of bezoek www.barron-connor-racing.com.

BARRON CONNOR RACING

Rechte Tocht 4, 1507 BZ, Zaandam, The Netherlands
Telephone +31 (0) 75 6157339, fax +31 (0) 75 6122063, E-mail : info@barron-connor-racing.com


---- --